Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: Цветанов почти сигурно готви нов политически проект

Политика

Андрей Райчев: Цветанов почти сигурно готви нов политически проект

Андрей Райчев: Цветанов почти сигурно готви нов политически проект - Tribune.bg

Според Антоанета Христова обаче е възможно той да се оттегли от политическата сцена

Като гледам г-н Цветанов (бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов) какви ги върши и какво говори, като че ли ще се усети неговото присъствие на следващите избори. За мен няма съмнение, че той тръгва да отделя нещо. Почти сигурен съм, че подготвя нов политически проект. Това каза политологът Андрей Райчев пред bTV в отговор на въпрос как ще се отрази на предстоящите местни избори отсъствието на Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ.

Той уточни, че няма кулоарна информация, а разсъждава като политолог.

Според политическия психолог Антоанета Христова Цветанов наистина се опитва да направи институт, базирайки се на контактите си от миналото. „Това е естественото му развитие, но ще ме бъде много трудно – за да бъдеш лидер на такъв институт, трябва да не си част от дадена политическа партия. Повече ми се струва, че ако тръгне този институт към успешно функциониране, той ще се оттегли от политическата сцена”, смята Христова.

Относно битката за София Андрей Райчев каза, че повечето изследвания на електоралните нагласи сочат балотаж между кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. По думите му Манолова може да победи, ако успее да привлече онези 70 хил. до 100 хил. души в София, които традиционно не гласуват.

По думите на Антоанета Христова проблемът на Манолова е, че БСП все повече се прилепва към нея.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати