Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Живков: Положени са максимални усилия строителството на газовата връзка с Гърция да завърши до 2021 г.

Политика

Андрей Живков: Положени са максимални усилия строителството на газовата връзка с Гърция да завърши до 2021 г.

Андрей Живков: Положени са максимални усилия строителството на газовата връзка с Гърция да завърши до 2021 г. - Tribune.bg
Снимка:

Положени са максимални усилия строителството на газовата връзка с Гърция да завърши до 2021 г., посочи на парламентарен контрол служебният енергиен министър Андрей Живков.

По думите му при удължаване на срока на договора изпълнителят е представил обновен график за приключване на строителството, потвърждаващ изпълнение на договора не по-късно от 31 декември 2021 г., като датата на търговска експлоатация на газопровода се планира да бъде не по-късно от 1 юли 2022 г. „Изпълнението към момента съгласно информацията от проектната компания „Ай Си Би Джи“ е за напреднала фаза, като се твърди степен на завършеност 70 %.

В същото време обаче остават за изпълнение множество дейности и доставки, които биха отнели значително време за изпълнение“, посочи министърът. Той обърна внимание, че получената информация от БЕХ и резултатите от предприетите инспекции показват, че през последните месеци е критично незадоволително нивото на работа на изпълнителя на строителството. Според него с този темп строителят няма да завърши в срок до 31 декември 2021 г., което има вероятност да се отрази и на крайния срок за въвеждане на газопровода в търговска експлоатация.

„При неизпълнение на договора, строителят дължи неустойка“, напомни Живков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети