Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София, ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства

Политика

Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София, ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства

Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София, ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства - Tribune.bg
Снимка:

"Другото нещо, което предлагаме, е свързано и с безплатна ясла и детска градина", посочи кандидатът за кмет на София

Най-важното нещо, което искам да направя, ако спечеля изборите, е да премахна незаконните постройки в махалите, които тровят въздуха в София. Те са източник на зараза, болести, проституция, просия и тормозят нормалните данъкоплатци, които живеят покрай тях. Всички незаконни къщи – бедни, богати – няма предимство пред закона. И не става дума за бедни или за богати, а става дума за язва на обществото като махалите в Баталова воденица, Виетнамските общежития, Захарна фабрика, Факултета. Това каза в „Седмицата“ по Дарик радио кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

„Ако Страсбург иска да ни даде добър пример за Страсбургския съд, може да се постарае да настани някой – някъде и да види как се живее с такива хора наоколо. Така че благодаря за това лицемерие, но Страсбургския съд е в Страсбург, а жителите на кв. „Красна поляна“ са български данъкоплатци и са дискриминирани, заради поведението на техните съседи“, категоричен бе Джамбазки.

На въпроса на водещия дали в Кремиковци трябва да има индустриална зона или нов жилищен квартал, кандидатът за кмет от ВМРО отговори твърдо за индустриална зона и продължи да се обосновава:

София можеше и още може да е логистичен център на тази част на Европа. Има железопътна връзка с Бяло море, има с Лом – където е най-близката пристанищна връзка, има и изграден железопътен ринг. Колко трябва да си неумен, за да имаш готова индустриална зона, която между другото има известно замърсяване, заради индустриалната дейност 70 г., и да почнеш да строиш там жилищни квартали – не е разумно.

„Ако стана кмет, няма да предприема действие по вдигане на данъците, напротив – даже ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства, като част от социалната политика за насърчаване на раждаемостта. А що се отнася до такса смет, те трябва да бъдат разделени. Бил съм 7 години съветник и винаги съм застъпвал тезата, че колкото цапаш – толкова плащаш. Трябва да се плаща според количеството смет, а не според данъчната оценка“, заяви Джамбазки.

По думите му един от начините за решаване на проблема с такса смет е моделът, който се използва на запад с торбите. Въпросът е, че оттам излиза и друг проблем, че трябва Столичен инспекторат да следи и глобява дали гражданите не изхвърлят тези свои торби посред нощ в други контейнери, които не са разпределените им.

„Всичко е въпрос на възпитание. Без значение дали се намирате в кв. „Дружба“ или в Белгия се съобразявате с това дали Ви глобяват или не. И не тежестта на глобата, а нейната неизбежност биха мотивирали един гражданин да събере сметта си в пликчето или аристократично да я метне през 12-ия етаж“, допълни той по темата за такса смет.

Програмата на ВМРО е да се дават пари на образованите родители при раждането на дете. Нашите общински съветници внесоха такъв проект за такава дейност. Годишната база на тази програма са 6 млн. лева. Другото нещо, което предлагаме, е свързано и с безплатна ясла и детска градина. Това ще бъде и мярка за социално вписване на несоциализирани групи в обществото. Когато има такъв стимул всеки един нормален родител би предпочел детето му да влезе в детска градина, за да се образова и да може да получи базови умения по български език, и да му помогнат после в образованието, заяви заместник-председателят на ВМРО.

По темата за метрото Джамбазки каза, че то трябва да се развие към Кремиковци. Там се развива градът, направени са проучванията по бул. „Владимир Вазов“ и може да се продължи. Крайна цел трябва да е кв. „Враждебна“, където живеят над 10 хил. души.

На въпрос дали трябва да има безплатен транспорт в София, Ангел Джамбазки категорично заяви не. И допълни, че е погрешен фокусът върху цената на билета за градския транспорт, защото не е важно колко ще струва еднократното пътуване, важно е абонаментната карта да е достъпна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети