Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция

Политика

Ангел Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция

Ангел Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да бъдат спрени всички финансови потоци на ЕС към Турция“, обърна се Джамбазки към Федерика Могерини – върховен представител на ЕС

Българският евродепутат Ангел Джамбазки призова да бъде прегледано решението на „Фолксваген“ да премести завода си в Турция. Поводът бе започналата военна операция на Анкара в Северна Сирия, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Джамбазки, който е и кандидат на ВМРО за кмет на София, отправи призива си по време на дебат, посветен на ситуацията в Сирия. Макар да не спомена името „Фолксваген“, бе ясно, че той има предвид точно тази компания. Миналата седмица се разбра, че тя е предпочела да изгради завод в Турция, а не в България.

Трябва да бъде прегледано намерението на голямата германска фирма, която се опитва да премести своя завод в Турция. Защото Турция не спазва човешките права, тя напада и убива цивилни хора, тя е агресор. Турция на Ердоган е окупатор и агресор. Не можете повече да си заравяте главата в пясъка, а да вземете решение, каза Джамбазки, цитиран от „Новините.бг“.

Според него не е изненада, че Турция е нападнала кюрдите в Сирия:

„Говорим, предупреждаваме за това вече 5 години. Този човек (Ердоган – б.р.) е диктатор, не се интересува от човешки права. Напада както кюрдите в Сирия, така и Кипър, застрашава Гърция и България.

Джамбазки се обърна лично към намиращата се в залата Федерика Могерини – върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност:

„Въпросът е какво прави ЕС във ваше лице. Трябва да бъдат спрени всички финансови потоци на ЕС към Турция“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети