Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция

Политика

Ангел Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция

Ангел Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да бъдат спрени всички финансови потоци на ЕС към Турция“, обърна се Джамбазки към Федерика Могерини – върховен представител на ЕС

Българският евродепутат Ангел Джамбазки призова да бъде прегледано решението на „Фолксваген“ да премести завода си в Турция. Поводът бе започналата военна операция на Анкара в Северна Сирия, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Джамбазки, който е и кандидат на ВМРО за кмет на София, отправи призива си по време на дебат, посветен на ситуацията в Сирия. Макар да не спомена името „Фолксваген“, бе ясно, че той има предвид точно тази компания. Миналата седмица се разбра, че тя е предпочела да изгради завод в Турция, а не в България.

Трябва да бъде прегледано намерението на голямата германска фирма, която се опитва да премести своя завод в Турция. Защото Турция не спазва човешките права, тя напада и убива цивилни хора, тя е агресор. Турция на Ердоган е окупатор и агресор. Не можете повече да си заравяте главата в пясъка, а да вземете решение, каза Джамбазки, цитиран от „Новините.бг“.

Според него не е изненада, че Турция е нападнала кюрдите в Сирия:

„Говорим, предупреждаваме за това вече 5 години. Този човек (Ердоган – б.р.) е диктатор, не се интересува от човешки права. Напада както кюрдите в Сирия, така и Кипър, застрашава Гърция и България.

Джамбазки се обърна лично към намиращата се в залата Федерика Могерини – върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност:

„Въпросът е какво прави ЕС във ваше лице. Трябва да бъдат спрени всички финансови потоци на ЕС към Турция“.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати