Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Натискът за РСМ идва от САЩ, Германия и Австрия

Политика

Ангел Джамбазки: Натискът за РСМ идва от САЩ, Германия и Австрия

Ангел Джамбазки: Натискът за РСМ идва от САЩ, Германия и Австрия - Tribune.bg
Снимка:

„Безспорен факт е, че натискът за РСМ идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия“, коментира пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки. Той подчерта, че в Брюксел не ги интересува българската външна политика, а ги интересува да принудят София да се съгласи РСМ да започне преговори за членство в ЕС.

„Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и подклаждани дълго време от определени кръгове в Брюксел. Тези кръгове прокарваха антибългарската промакедонистка линия, без да се съобразяват с правилата на Европейския съюз“, категоричен е Джамбазки. По думите му някои от еврочиновниците са взели страна от наивност, а  други - защото следват политиката, начертана от политиката на правителството на САЩ. Според евродепутатът от ВМРО има и такива представители на Брюксел, които участват в проектчета, финансирани от правителството в Скопие.

„Брюксел не е безпристрастен арбитър в този спор“, посочва съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Той напомня, че от много време предупреждава, че има външен натиск по темата.

„И сега тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а сега се усетиха, че има натиск“, изтъква евродепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати