Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки призова за отмяна на „зеления сертификат“ в ЕС

Политика

Ангел Джамбазки призова за отмяна на „зеления сертификат“ в ЕС

Ангел Джамбазки призова за отмяна на зеления сертификат в ЕС - Tribune.bg

Документът е дискриминационен, унищожава средния и дребния бизнес в ЕС и отнема свободи, категоричен е евродепутатът и съпредседател на ВМРО

От трибуната на Европейския парламент в Страсбург съпредседателят на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки осъди плановете на Европейската комисия да продължи „Цифровия КОВИД сертификат“ на Европейския съюз, известен у нас като „зелен сертификат“, чрез използване на т.нар. делегиран акт. Подобно действие предполага приемането на законодателни мерки без да бъдат консултирани с Европейският парламент и Съвета на ЕС. Според Джамбазки сертификатът е дискриминационна мярка, която не работи, унищожава средния и дребния бизнес в ЕС и отнема свободи.

„В момента правя формално предложение искането на Комисията да бъде отхвърлено, да бъде гласувано срещу удължаването на този сертификат и да бъде приет документ, който да иска неговата отмяна“, заяви още Джамбазки в изказване пред своите колеги в Европейския парламент.

Съпредседателят на ВМРО изтъкна още проучванията на Клаус Шваб, председателстващ Световния икономически форум, който прогнозира унищожаването на националните правителства и средната класа. Джамбазки защити позицията, че „зеленият сертификат“ се е превърнал в символ на този процес през последната година, като вместо да предотврати вредните ефекти на пандемията и да ограничи степента на заразяване, възпрепятства стотици хиляди хора от правото им да работят.

Според българския представител в Европейския парламент на позорната мярка, наречена „Цифров КОВИД сертификат“, трябва да бъде сложен край. Този сертификат е дискриминационен, защото унищожава средни и дребни бизнеси, създава неравенства и отнема фундаментални човешки свободи.

Джамбазки се позова и на експертното мнение, категорично потвърдено от статистиката, че от китайския коронавирус се разболяват както неваксинирани, така и ваксинирани хора.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети