Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз

Политика

Ангел Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз

Ангел Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на ВМРО сигнализира Европейската комисия за пореден целенасочен акт на омразата срещу председателя на сдружение „Иван Михайлов“ в Битоля

Тази Македония никога в ЕС! Поредна антибългарска, ксенофобска, недопустима, неприемлива политическа репресия над македонски българин, заради неговото българско национално самосъзнание. Вечен срам и позор за „българските“ политици, превили гръб в унизително национално предателство.

Реакцията на съпредседателя на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки идва във връзка с информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинения за расизъм и ксенофобия срещу председателя на сдружението „Иван Михайлов“, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Заради недопустимия акт на македонската държава Ангел Джамбазки подаде незабавен сигнал до Европейската комисия с настояване за отговори на въпросите кога Комисията ще предложи да бъдат спрени преговорите със Северна Македония, заради неизпълняване на задълженията относно спазване на човешки права, и как ще се реагира на целенасочено преследване на хора заради тяхното самоопределение?

„Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика спрямо българската общност. Няма и помен от добросъседството и обещанията на управляващите. Напротив – има действия по очерняне и сплашване на всеки, който открито се заяви като българин“, изтъква още съпредседателят на ВМРО в писмото си до Европейската комисия.

Припомняме, че българският културен клуб „Иван Михайлов“ официално отвори в Битоля на 16 април 2022 година, а на 4 август мястото беше обискирано. В това време скопските власти придвижиха законодателна инициатива, която е целенасочена атака срещу българските организации и клубове и е приложена само и единствено срещу тях.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати