Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени

Политика

Джамбазки: Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени

Снимка:

За политика не е важна бройката на народните избраници, а как те се избират

Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени, посочи евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки през БТВ.

„Няма как да се подпише празен чек“, изтъкна войводата по повод предложението на премиера за свикване на ВНС и промяна в Конституцията. ВМРО също представи свои идеи за промяна в основния закон.

„Малко не разбирам радетелите за съдебна реформа, това е тяхна единствена кауза от доста години, те настояват това да се случи през ВНС, а в момента, в който им се предлага, казват – няма нужда, ние искаме нещо друго“, отбеляза Джамбазки.

За него не е важна бройката на народните избраници, а как те се избират.

„Ако продължават да се избират както досега, с купен вот в махалите, с манипулации, няма значение дали са 240 или 120“, категоричен е политикът. По думите му затова от ВМРО настояват за задължително гласуване и за избирателен образователен ценз, защото това са неща, които се очаква да променят начина, по който се избират народните представители.

Според заместник-председателят на ВМРО няма никаква дискриминация в това да си грамотен, когато избираш.

Войводите ще настояват за наборната военна служба, защото е важно на първо място по геополитически причини. Според Джамбазки все повече държави се връщат към задължителната наборна военна служба.

„Предлагаме държавата да насърчава образованото родителство. Хора, които са част от протеста настояват формулировката за брака като съюз между мъж и жена, да се промени“, посочи политикът. Той напомни, че еднополовите бракове, сключени в чужбина – няма да имат никаква тежест, тъй като това не е съотносимо в България.

„Европейското законодателство не ни кара задължително да признаем еднополовите бракове“, посочи още Ангел Джамбазки.  


Коментари (1)

Джамбазки, че разликата между Каракачанов, агент Иван и дядо му от народния съд са разширените правомощия на пРезидента!
17.08.2020 11:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още