Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Това ли ще е вече българската политика: разделена между три столици?

Политика

Ангел Джамбазки: Това ли ще е вече българската политика: разделена между три столици?

Ангел Джамбазки: Това ли ще е вече българската политика: разделена между три столици? - Tribune.bg
Снимка:

„Какво прави Борисов при Ердоган?“, попита в профила си във Фейсбук евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

„Моят добър приятел и верен брат, Бойко“. Така Реджеп Тайип Ердоган нарича доскорошния премиер Борисов, докато говорят за миграционната политика. Борисов отваря ръце за прегръдка, но Ердоган просто му посочва къде да застане. Накрая се поздравяват с лакти на фона на обещание, че българските мюсюлмани са мост между България и Турция. Сякаш мюсюлманите у нас са някакво дялово участие на Анкара у нас. Българите мюсюлмани са наши братя българи по кръв и не може да бъдат нито мостове, нито разменни монети, нито зестра на политически партии.   Това се вижда на кадри, разпространени от самия Борисов – явно от днешна среща в резиденцията на турския президент, пред две турски знамена. Питането е - какво точно търси Борисов от Ердоган в този момент“, пита Джамбазки.

Според него е изключително смущаващо да се наблюдава как част от българските политици ходят в американското посолство или направо при Ердоган. През това време се появявали и едни, „които развяват белите си знамена, клякайки пред Москва“.

„Това ли ще е вече българската политика: разделена между три столици? А през това време, у нас олиото и картофите са поскъпнали с близо една трета, газът – с 10%, парното – 16% и т.н. Но никой не обръща внимание, как ръководената от демократите КЕВР проспива поредното поскъпване на живота. През това време ЦИК вдига рамене и признава, че в Турция машинно гласуване я има, я не. За да не се затормозява ДПС допълнително и за да му е по-лесно да се възползва от четворно повече секции, които „партиите на протеста“ му осигуриха. През това време се прекрояват намеренията ни за Македония и се говори за бързо влизане в еврозоната – без много замисляне, без парламент и без народът да иска каквото и да било от това“, пише още политикът от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп