Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Целта на Истанбулската конвенция е да разруши традиционното християнско семейство

Политика

Джамбазки: Целта на Истанбулската конвенция е да разруши традиционното християнско семейство

Джамбазки: Целта на Истанбулската конвенция е да разруши традиционното християнско семейство - Tribune.bg
Снимка:

„Насилието над жени трябва да бъде осъждано и наказвано възможно най-строго. Документи като Истанбулската конвенция обаче нямат за цел да предотвратят насилието над жените“.

Това заяви в изказване в Европейския парламент българският представител и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Коментарът е по повод международния ден за борба с насилието над жени, който се отбелязва на 25 ноември. Денят бе повод да се разисква за пореден път темата с приемането на Истанбулската конвенция, която България по настояване на ВМРО отказа да ратифицира.

„Личното ми мнение е, че мъж, който посегне на жена, е негодник“, каза Джамбазки.

Българският евродепутат каза, че е в ЕП са изчетени имена на жертви на домашно насилие, но отбеляза, че всички те са от страни, които са ратифицирали Истанбулската конвенция.

„С какво тя ги защити“, запита риторично той.

Джамбазки също така е категоричен, че целта на документи като т.нар Истанбулска конвенция е съвсем различна - да бъде разрушено християнското семейство с традиционни ценности, което се състои от мъж, жена и техните деца. Всичко останало е извращение на джендър пропагандата.

„Все още има държави в Европа, в които хората смятат, че семейството е доброволен брак между мъж и жена и техните деца. Аз съм от България, ние сме против Истанбулската конвенция, не сме я подписали и няма да го направим“, заключи Джамбазки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати