Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: В Европа се води война срещу националните държави

Политика

Ангел Джамбазки: В Европа се води война срещу националните държави

Ангел Джамбазки: В Европа се води война срещу националните държави - Tribune.bg
Снимка:

В Европа се води война срещу националните държави. Това опасение изрази евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред лидерите на консервативните формации в Мадрид. Той взе участие в среща на патриотичните партии и организации от цяла Европа, която се проведе в Мадрид. Домакин на конференцията беше испанската партия ВОКС.

Сред участниците в събитието бяха правителствените ръководители на Полша и Унгария Матеуш Моравецки и Виктор Орбан, както и кандидатът за президент на Франция и лидер на „Национален фронт“ Марин Льо Пен.

По време на дискусиите в конференцията Ангел Джамбазки изтъкна, че в Европа се води война срещу традициите, семейството и християнските устои, които стоят в основата на европейската цивилизация. Той отбеляза, че тази война застрашава националните държави и техните народи.

Европейският съюз е в редица кризи, като се започне от кризата COVID-19, икономическата криза, енергийната криза и водещата - кризата на идентичността. Имаме фундаментален проблем - дали ЕС трябва да направи крачка назад, като даде свобода на нациите и националните държави, или ще продължи по пътя на създаване на бюрократична тоталитарна супердържава. За нас отговорът е ясен. ЕС трябва да върви към идеята за „Европа на суверенните Отечества“, заяви още Джамбазки пред участниците в конференцията.

Лидерът на испанската партия ВОКС Сантяго Абаскал каза, че общата среща има за цел да очертае защитата на Европа от външни и вътрешни заплахи чрез насърчаване на алтернатива на глобалистката тенденция, която заплашва Европейския съюз, атакувайки суверенитета на нациите.

Събитието в испанската столица е втората такава конференция след срещата на върха на патриотичните и консервативни сили в Европа, която се състоя във Варшава в началото на декември 2021 година. През юли 2021 г. няколко политически формации, представени в Европейския парламент, подписаха съвместна декларация, чрез която поеха ангажимент да защитават Европейски съюз, който зачита суверенитета, свободата и традициите на държавите членове. Още тогава към инициативата се присъедини и ВМРО – Българско национално движение, която подкрепи идеята за „голям алианс“ в борба за Европа на Отечествата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати