Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки влиза в битката за ВМРО на предстоящия конгрес на партията

Политика

Ангел Джамбазки влиза в битката за ВМРО на предстоящия конгрес на партията

Ангел Джамбазки влиза в битката за ВМРО на предстоящия конгрес на партията - Tribune.bg
Снимка:

Ангел Джамбазки приема да стане кандидат за председател на ВМРО-Българско национално движение на предстоящия конгрес, става ясно от писмо, което настоящия съпредседател е депозирал в деловодството на централата.

В писмото до своите политически съратници Джамбазки приема „кандидатурата за председател с цялата отговорност и задължения“, които произтичат от нея.

Джамбазки призовава оставащия един месец до конгреса да бъде използван за провеждането на дискусии за ролята и мястото на ВМРО на политическата сцена.

„Първият и най-важният въпрос, който трябва да си зададем и на който да си отговорим, е: „Какво е добро за българина?“, смята той.

Според него ВМРО трябва да продължи да предлага и налага политики за насърчаване на образованата раждаемост, борба с битовата етническа престъпност и самоизолация и категорична съпротива и недопускане на внос на небългарско население.

Ангел Джамбазки се обявява и срещу ляволибералните утопии, заявявайки, че ще следва консервативна политика в духа на „Желязната лейди“ Маргарет Тачър.

„Няма да е лесно, няма да е скоро, вероятно ще отнеме време. Трябва да сме последователни, упорити и убедени български националисти, достойни за името, което сме си избрали. На предстоящия конгрес ще Ви предложа детайлна и подробна политическа програма, както и моите виждания за размера и персоналния състав на ръководните и контролни органи на ПП „ВМРО - Българско национално движение“. Очаквам с нетърпение един разумен и смислен разговор за бъдещето на ВМРО и на Отечеството“, завършва обръщението си Ангел Джамбазки.

Очаква се на конгреса, който е на 17 март да има още една кандидатура – на почетния председател Красимир Каракачанов. Само преди две години той даде възможността на Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди да си поделят председателското място във ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети