Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Водим разговори с ГЕРБ и с други политически формации за съвместно явяване на изборите

Политика

Джамбазки: Водим разговори с ГЕРБ и с други политически формации за съвместно явяване на изборите

Снимка:

Протестът на „Атака“ е буря в чаша вода, смята заместник-председателят на ВМРО

Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори - сред тях е и ГЕРБ, съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат. Той посочи, че разговори се водят и с формацията на Петър Москов - КОД.

„Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати“, коментира Джамбазки.  Според политика от ВМРО винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите. По думите му много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота.

„Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там", изтъкна войводата. Във връзка с днешния протест на „Атака“ срещу заличаването на партията от „Обединени патриоти“ Джамбазки изтъкна, че „протестът е буря в чаша с вода“. ЦИК прие решение по въпроса след заявление от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов. Според Джамбазки не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.

„Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им (Волен Сидеров - б. р.) са като по учебник“, коментира заместник-председателят на ВМРО.  


Коментари (1)

Консервативен блок с НФСБ и КОД е вашата задача. Желая успех.
01.02.2021 17:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още