Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Георгиев от "Възраждане": Граничарите от РСМ ни биха, удряха ни с ритници и юмруци

Политика

Ангел Георгиев от "Възраждане": Граничарите от РСМ ни биха, удряха ни с ритници и юмруци

Ангел Георгиев от Възраждане: Граничарите от РСМ ни биха, удряха ни с ритници и юмруци - Tribune.bg
Снимка:

„Какво се случи реално на Гюешево? Около 5-6 часа имаше колона от българи, които искаха да отидат да почетат паметта на Гоце Делчев. Това беше умишлено направено под претекст, че нямаше ток. В кратък момент, когато бяхме допуснати няколко автомобила, един автомобил решиха да го претърсват, за да се бавят. Един българин беше вкаран вътре от техните гранични полицаи. Ние започнахме да снимаме видео и да питаме защо го задържат. Казаха ни да не снимаме, граничните полицаи скочиха на бой на мен и още други граждани. Биха ни, удряха ни с ритници и юмруци. Вкараха ни в пункта. Вътре в стаите ни биха.

Имам посинен клепач, резка на носа, болки по прасеца, бях удрян в главата с юмруци. Аз съм най-малко бит, другите получиха повече удари. Шефа на пропусквателния рент от македонска страна удряше и казваха цитирам: “ке ви скършиме като кучиня”, разказа Ангел Георгиев.

Той допълни, че докато е бил бит телефонът му е паднал в помещението на граничния пункт и не му е върнат, за което е подал жалба. Поискал адвокат и лекарска помощ, но му било отказано.

Според него той е осъден за думи, които не е изричал.

"Отказаха ми и да се свържа с българските власти. Бяхме държани няколко часа в пропускателния пункт. Закараха ни в Крива паланка в съда и ни обвиниха за думи, които не сме изрекли, а за думи на Симон Милков. Това е приписано на нас. Това може и да е умишлено инсценирано и това лице да е пратено там с цел и задача. За това ни осъдиха в псевдопроцес. Имаме глоба, че не сме спрели да снимаме граничарите. Ние не сме ги обидили по никакъв начин. Никой от българската държава не дойде - нито консул, нито посланик. Сами си осигурихме адвокат. От "Възраждане" организираха плащането на адвокатските услуги. Паричната гаранция и глобите нашия представител ги е дал на ръка на полицаите в евро, нямаме никакъв документ за тези пари. Подозираме, че може да са в нечий джоб. Нашия адвокат няма информация за тези пари също", каза още той.

От "Възраждане" искат среща със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по казуса. Обмислят да пуснат жалба и в Европейския съд за правата на човека.

От партията отрекоха вътрешният министър Демерджиев да е разговарял с председателя на "Възраждане" Костадин Косатдинов да се въздържа от посещение в Северна Македония за поклонението пред Гоце Делчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети