Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Найденов: Янев забрави, че не е премиер и действащ офицер

Политика

Ангел Найденов: Янев забрави, че не е премиер и действащ офицер

Ангел Найденов: Янев забрави, че не е премиер и действащ офицер - Tribune.bg

Според него тази ситуация за БСП е оживял кошмар

"Ставаме свидетели на кошмар, това е ужасът на войната. Не искам да вярвам, че цивилни обекти може да бъдат цел на каквото и да е оръжие. Военно престъпление е масираният обстрел на райони, населени с цивилни граждани". Това заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов пред NOVA.

Според него освобождаването на военния министър е риск, но по-голям е рискът от разминаванията в позициите.

"Министър Янев забрави, че не е министър-председател и не е действащ офицер. Тази ситуация за БСП е оживял кошмар - да се взема решение в положение на противопоставяне на Русия и НАТО докато са в управлението", отбеляза той. И уточни, че привеждането в бойна готовност, наредено от Путин значи да са по-подготвени при евентуална опасност за Русия. "Това е своеобразна заплаха и средство за натиск. Това е грешка на руския президент. Съществена грешка е пренебрежителното отношение към Украйна", счита Найденов.

Велизар Шаламанов от своя страна смята, че искането на оставката на Янев е овладяване на риска. "Проф. Тагарев ще може да рестартира промяната, записана в коалиционното споразумение. Вървим към консолидиране на обществото около избора от 1997 г.", посочи той. И допълни, че България е морално задължена да помогне с боеприпаси на Украйна. "Това е единственият начин да спре по-бързо тази война. Русия няма да спечели тази война, но с всеки ден тя става все по-жестока", коментира Шаламанов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати