Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Найденов: Целта е в. „Дума“ от сутрин до вечер да обяснява колко е велика Нинова

Политика

Ангел Найденов: Целта е в. „Дума“ от сутрин до вечер да обяснява колко е велика Нинова

Ангел Найденов: Целта е в. Дума от сутрин до вечер да обяснява колко е велика Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Водещи социалисти въстанаха срещу методите на председателката на БСП

Някои от водещите лица на БСП се изправиха срещу решението за смяна на главната редакторка на вестник „Дума“ Таня Джаджева и избора на Йордан Мичев на нейно място. Бившият червен депутат и военен министър Ангел Найденов повдигна въпроса за назначаването на Мичев без реални аргументи в негова полза.

„Очевидно надделява желанието в. „Дума“ да не бъде левият вестник, трибуна на левите интелектуалци и политики, трибуна на схващания, надхвърлящи, ако щете, лявото в България, а в обикновено партийно дадзибао (бел. ред. средно между стенвестник и дъска за обяви), което от сутрин до вечер да обяснява колко е велика Корнелия Нинова и колко правилни са политиките, които реализира близкото до нея Изпълнително бюро“, заяви Ангелов в интервю за ПИК.

Политикът изрази възмущение, че без каквото и да е информиране на Националния съвет и без съдържателни аргументи е бил прекратен договорът на Джаджева.

„Всъщност това напрежение е между ръководството, най-вече в лицето на Корнелия Нинова, и екипа на в. „Дума“ или поне по-голямата част от него. И не е единствено и само около смяната на Джаджева“, подчертава Найденов.

Социалистът има много въпроси около избора на новия главен редактор.

„Защо точно той? Как точно си го хареса Корнелия Нинова от Лондон? Или понеже е състудент на Сашо Симов, е подходящ за в. „Дума“?! Разбира се и това породи напрежение в Националния съвет. Беше отказано предложението на предишното заседание на НС да бъде разгледана тази тема, да чуем повече аргументи, което, разбира се, от своя страна провокира и тази национална инициатива на Националния съвет“, разказа бившият министър на отбраната.

Оттук нататък той и колегите му настояват да чуят аргументи.

„Искаме заседание или точка от заседание на Националния съвет, на което да се разгледа темата за в. „Дума“. Има, разбира се, и много въпросителни около телевизията на БСП. По същия начин и тя е в пълно мълчание, и ние сме в неведение за това, което се готви, кой и по какви критерии ще я оглави, кои и по какъв начин ще бъдат подбрани като екип“, казва Найденов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анна Започват да мислят с какво да я хвалят, но няма с какво пълна нула
11.10.2018 22:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети