Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова: 47 българи са на организирани екскурзии в чужбина, има проблеми с полетите от Буенос Айрес

Политика

Ангелкова: 47 българи са на организирани екскурзии в чужбина, има проблеми с полетите от Буенос Айрес

Ангелкова: 47 българи са на организирани екскурзии в чужбина, има проблеми с полетите от Буенос Айрес - Tribune.bg
Снимка:

47 организирани туристи от България са извън нашата страна. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова и подчерта, че това са по данни на туроператори, като има и българи на екскурзии в чужбина, които сами са си организирали. Техният брой не е ясен.

Наши сънародници са организирано в Куба, Мексико, Занзибар, Великденските острови, Буенос Айрес. Единствената проблемна дестинация, от която е трудно да се върнат е Буенос Айрес заради ограничените полети. 

Тя посочи, че българите, които са в Малта са предприели индивидуални пътувания. Работи се активно за тяхното връщане в България.

Ангелкова даде информация и за чуждестранните туристи в зимните ни курорти.

В Боровец има 25 чуждестранни туристи. От тях  21 са британци и  утре им предстои заминаване с чартър. В Боровец има и един австриец и трима души от Сърбия, които също утре трябва да заминат.

В Пампорово има 16 чуждестранни туристи. В близките дни и те ще отпътуват.

В Банско има към момента най-много чуждестранни туристи – около 111 към днешна дата. Утре още 29 британски граждани ще отпътуват от там.

„Получихме информация за руските граждани, които следваше да отпътуват утре с чартър през Пловдив. Руските туристи от Банско, които са общо 66, има вероятност да не бъдат качени в самолета, с оглед на това, че са от град, който е поставен под карантина и за да не се изложи здравето на останалите пътници на риск в самолета. Проведохме разговор с руския посланик за това максимално бързо да бъдат извозени руските туристи“, каза Ангелкова.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати