Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова: 47 българи са на организирани екскурзии в чужбина, има проблеми с полетите от Буенос Айрес

Политика

Ангелкова: 47 българи са на организирани екскурзии в чужбина, има проблеми с полетите от Буенос Айрес

Ангелкова: 47 българи са на организирани екскурзии в чужбина, има проблеми с полетите от Буенос Айрес - Tribune.bg
Снимка:

47 организирани туристи от България са извън нашата страна. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова и подчерта, че това са по данни на туроператори, като има и българи на екскурзии в чужбина, които сами са си организирали. Техният брой не е ясен.

Наши сънародници са организирано в Куба, Мексико, Занзибар, Великденските острови, Буенос Айрес. Единствената проблемна дестинация, от която е трудно да се върнат е Буенос Айрес заради ограничените полети. 

Тя посочи, че българите, които са в Малта са предприели индивидуални пътувания. Работи се активно за тяхното връщане в България.

Ангелкова даде информация и за чуждестранните туристи в зимните ни курорти.

В Боровец има 25 чуждестранни туристи. От тях  21 са британци и  утре им предстои заминаване с чартър. В Боровец има и един австриец и трима души от Сърбия, които също утре трябва да заминат.

В Пампорово има 16 чуждестранни туристи. В близките дни и те ще отпътуват.

В Банско има към момента най-много чуждестранни туристи – около 111 към днешна дата. Утре още 29 британски граждани ще отпътуват от там.

„Получихме информация за руските граждани, които следваше да отпътуват утре с чартър през Пловдив. Руските туристи от Банско, които са общо 66, има вероятност да не бъдат качени в самолета, с оглед на това, че са от град, който е поставен под карантина и за да не се изложи здравето на останалите пътници на риск в самолета. Проведохме разговор с руския посланик за това максимално бързо да бъдат извозени руските туристи“, каза Ангелкова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети