Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелова: БСП отговорна партия ли са, като не подкрепят предложението за повече пари за деца с увреждания?

Политика

Ангелова: БСП отговорна партия ли са, като не подкрепят предложението за повече пари за деца с увреждания?

Ангелова: БСП отговорна партия ли са, като не подкрепят предложението за повече пари за деца с увреждания? - Tribune.bg
Снимка:

Промените в Закона за мерките и действията при извънредно положение бяха приети на първо четене

БСП социално отговорна партия ли са, като няма да подкрепят предложението, което дава повече пари на децата с увреждания, настанени в семейства на близки, обърна се към лявата част на залата народният представител от ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по социална политика Светлана Ангелова при обсъждането на промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. 

„Какво предизборно видяхте в предложението на този законопроект? Ние изравняваме правата на децата с увреждания, които са настанени в семейства на роднини и близки. Това ли е предизборно според вас? Нали сте социално отговорна партия. Нали, когато става въпрос за подкрепа на деца и семейства в неравностойно положение, вие трябва да подкрепите всяко едно такова предложение, а не да търсите спекулацията и манипулацията“, попита Ангелова. 

В дебата по приемането на законопроекта проф. Румен Гечев от БСП констатира, че „през 10 закона в 11-тия управляващите се опитват да променят закона за хазарта“ и ги предупреди да „си лъскат обувките“ за времето след 4 април, защото организирана престъпна група с участието на държавни служители е прибрала 700 млн. лв. от децата в неравностойно положение. 

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за извънредното положение, с което бе удължен срокът за общините, които не са възстановили в навреме предоставените им от централния бюджет безлихвени заеми. Бе удължен и срокът за прилагане на данъчното облекчение, представляващо държавна помощ за земеделските стопани. 

С гласуваните промени бяха изравнени и размерите на месечните помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, отпускани на семействата на роднини или близки и на доброволните приемни семейства, с тези на родителите или осиновителите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

коментар Така е понеже "'системста ги убила"' бсп!!!
05.02.2021 18:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати