Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Аню Ангелов: Гласуваната помощ за Украйна ще се окаже близка до нищото

Политика

Аню Ангелов: Гласуваната помощ за Украйна ще се окаже близка до нищото

Аню Ангелов: Гласуваната помощ за Украйна ще се окаже близка до нищото - Tribune.bg
Снимка:

"Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради няколко причини. Основното въоръжение на бронетанковите войски на Украйна е танк Т-64. В България няма резервни части и не се познава този танк, никога не е ремонтират такъв. Ако по някакъв начин успеят да изпратят един или два танка, ще видят, че нищо не може да се направи. ... Резервните части и за танковете, и за МиГ-29 са руско производство и няма как да ги вземем от Русия".

Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на отбраната на България в периода януари 2010 - март 2013 година.

Той обясни, че едва 12 танка са били на въоръжение в България преди 35 години и те са били снети от въоръжение поради невъзможността да ги поддържаме.

Според него решението на парламента даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и военно-техническа, е било ход за запазване на правителството:

"Политическо решение, което се основава само на това не да се помогне на Украйна, а да се запазят приятелските отношения на БСП с Русия. На ЕС и НАТО даваме отрицателен знак, защото само ние и Унгария не предоставяме въоръжение и техника. Унгарците казаха, че няма да дават, а ние се мъчим да варираме между това да дадем, ама няма как".   


Топ новини

виж още