Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Анна Александрова: Питам Манолова защо по времето, когато управляваха с г-н Орешарски не въведоха машинното гласуване?

Политика

Анна Александрова: Питам Манолова защо по времето, когато управляваха с г-н Орешарски не въведоха машинното гласуване?

Анна Александрова: Питам Манолова защо по времето, когато управляваха с г-н Орешарски не въведоха машинното гласуване? - Tribune.bg
Снимка:

Инициирахме промяната в Изборния кодекс след критичния анализ на ЦИК

По никакъв начин не се страхуваме от местните избори, показахме като победихме на европейските и им дадохме пореден урок. Инициирахме промяната за машинното гласуване в изборния кодекс неслучайно. Това се случи след критичния анализ на ЦИК, който ни сезира, че по отношение на проведените избори на 26 май за европейски парламент се среща сериозен проблем с машинното гласуване. Ние като отговорни управляващи, следва да предприемем такава стъпка. Това каза председателят на правната комисия от ГЕРБ Анна Александрова пред Канал 3.

„Оказахме се неподготвени за тази стъпка и ЦИК ни даде знак, че трябва много внимателно да подходим с машинното гласуване, много поетапно, именно от това е продиктувана нашата промяна към момента. На първо място, с машините не гарантираме никаква сигурност, по малко от 1200 машини са дали отклонение. Ние, като управляващи, сме длъжни да гарантираме сигурността на вота и това е най-важното нещо. Така ще накараме повече хора да гласуват“, отбеляза Анна Александрова.

„Питам Мая Манолова, защо по времето, когато през 2014г беше в управлението с ДПС и БСП, когато управляваха с г-н Орешарски, защо тогава не вкараха машинното гласуване“, допълни Александрова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети