Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоанета Тончева: Разочароваща е датата 4 април, особено след срещата на президента с българи в чужбина

Политика

Антоанета Тончева: Разочароваща е датата 4 април, особено след срещата на президента с българи в чужбина

Антоанета Тончева: Разочароваща е датата 4 април, особено след срещата на президента с българи в чужбина - Tribune.bg
Снимка:

При по-късна дата българите зад граница биха могли да се ваксинират

"Датата 4-ти април е изненадваща и съм разочарована, особено след срещата на президента с представители на българските общности от чужбина", коментира пред БНР Антоанета Тончева, която живее в Германия и е организатор на избирателните секции за гласуване на българите там на няколко поредни вота. Тончева е доктор по генетика и ръководител на научна лаборатория, съучредител е на Българското дружество и неделно училище в Регенсбург.

Антоанета Тончева подчерта, че тя и някои нейни приятели, с които участват в "борбата" за български избирателни секции в Германия от 2014-а г. насам, не са били поканени на срещата с държавния глава. Тя напомни, че режимът за разкриване на избирателни секции в Германия за чуждестранни избори е разрешителен, като за целта се изискват минимум 60 заявления, за да се отвори секция на дадено място. Допълнително се изисква поне 60 дни преди изборите българското външно министерство да поиска разрешение от германските власти и да посочи адреса на евентуалното място за секция.

"В условия на пандемия, това ми се струва особено трудна задача. ... Локдаунът в Германия е свързан и с ограничение да се пътува до съседни населени места", уточни Тончева. Тя поясни, че по-късна дата на изборите би дала възможност за повече организационни дейности, а и повече хора могат да бъдат ваксинирани.

"В средата или в края на май резултатите от ваксинирането биха били видими и в повечето държави може да се очаква да бъдат разхлабени мерките", предположи българката, която се е установила в Германия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

:) Статуквото на комунистите ГЕРБ-БСП-ДПС-ОП-Марешки-Радев иска ниска избирателна активност, за да се задържи на власт и да продължи краденето.
15.01.2021 15:07 / Отговор
ГРИПЕН.. КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ СЛЕДВА СВОЯ ПЛАН....
РАЗДЕЛЯНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ... ПРАВОСЛАВНИ-КАТОЛИЦИ.... БЪЛГАРОФИЛИ-РУСОФИЛИ..... РАБОТЕЩИ-БЕЗРАБОТНИ....
ТАКА ПОДКОПАВА УСТОИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, С ПОСЛЕДВАЩА ЦЕЛ РАЗПАДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО ЕДИННА ДЪРЖАВА.... ПОДАРЯВА Е НА МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ, НА ВАРНА НА ВРАЖЕСКА РУСИЯ-ПОДЪЛ ПЛАН, КОЙТО Е ЯСЕН НА БЪЛГАРОФИЛИТЕ-ЗАТОВА :ОСТАВКА НА РАДЕВ!
НЕЗАБАВНА!
СПАСЯВАНЕ НА ЕДИННА БЪЛГАРИЯ....
15.01.2021 15:14
Всъщност :)::То си е за ожалване! Кой ви караше да падате на колене под прозорците на Радев? Кой ви караше месеци наред да дафилирате под юмрука му? Пълни наивници и смешници. Радев слуша само Решетников! И Йотова каза ясно, че са идентични с БСП!
15.01.2021 15:48

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати