Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоанета Цонева уверена - демократичната общност очаква предизборна коалиция на ДБ и ПП

Политика

Антоанета Цонева уверена - демократичната общност очаква предизборна коалиция на ДБ и ПП

Антоанета Цонева уверена - демократичната общност очаква предизборна коалиция на ДБ и ПП - Tribune.bg
Снимка:

Тази седмица ще се водят разговори между „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ за евентуално общо явяване на предстоящия вот. Очакването в демократичната общност за предизборна коалиция било много високо, каза в предаването „Лице в лице“ на бТВ бившият депутат от „Демократична България” Антоанета Цонева. Според нея няма сериозни аргументи, че ако двете формации се явят отделно на парламентарните избори на 2 октомври, ще се загубят гласове. Според нея това ще влее допълнително енергия у колебаещите се избиратели.

„Едно обединение ще доведе до заявка за първото място, което ще енергизира избирателите от демократичната общност, ще привлече и още хора, които се колебаят как да гласуват, и ще доведе до един много добър резултат, който ще даде възможност тази политическа конфигурация първа да формира кабинет и да създаде управление, което е много важно с оглед на тежката криза, в която се намираме“, отбеляза Антоанета Цонева.

Тя категорично отхвърли възможността за управление с ГЕРБ и ДПС, като изрази надежда да не се позволява на ГЕРБ да получи първия мандат след изборите.

Цонева коментира и притесненията, че ще се намери повод да не бъдат използвани машините за гласуване, като бъдат върнати хартиените бюлетини. „Ние се намираме във форсмажорни обстоятелства и ако по някакви причини форсмажор доведе до това да не бъдат използвани машините, това ще е равносилно на атентат на изборния процес”, каза Цонева. По повод обвиненията от страна на Станислав Балабанов, че протестите пред президентството са били са платени, Антоанета Цонева заяви, че Балабанов не е активен участник в протести и очевидно не може да разпознава какво означава спонтанен протест.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати