Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в България

Политика

Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в България

Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в България - Tribune.bg
Снимка:

Нито един лидер в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия, категоричен е председателят на Асоциацията на българите в Украйна

Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това заяви Антон Киссе – председател на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че на срещата между Кулеба и премиера Кирил Петков Украйна е поискала официално оръжия от България. За такъв разговор разказа самият украински министър, който в сряда се срещна с депутатите в Народното събрание. Темата стана причина за остри противоречия както в коалицията, така и между власт и опозиция.

Антон Киссе е присъствал на срещата между Петков и Кулеба. Относно обсъждането на евентуално предоставяне на военна помощ на Украйна, Киссе посочи: „Когато има индивидуални срещи и експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно. На такива срещи не се взимат решения, а се определят основните цели и задачи“.

„Вчера имах разговори с представители на парламента, лични срещи. Социалисти и други представители казват – „нашите избиратели имат противоречиви мнения, разбираш, ти си депутат, те няма да ни подкрепят“. Заради избирателите - нееднородно е настроението сред хората, затова не могат да ни подкрепят, така обясняват“, допълни председателят на Асоциацията на българите в Украйна.

„Украйна не може да отговори на условията, които Русия поставя. Нито един лидер в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия“, категоричен е Киссе.

„Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, трябва да бъдат чути. Не точно не съм доволен, но съм подтиснат, защото когато има смърт, убиват хора, няма аргументи да не се помогне на страдащите“, отбеляза бесарабският българин.

„Нашите войници нямат достатъчно бронежилетки. Майките изпращат синовете си и искат да им дадем, за да отидат на фронта“, коментира той.

Киссе изрази благодарност към всички българи, които оказват помощ на украинците. „Това е голям жест. Разбирам, че в България се живее трудно, често идвам тук. Въпреки това, вие ни помагате“, коментира  председателят на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети