Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Държавата се ръководи от натовски генерали

Политика

Антон Кутев: Държавата се ръководи от натовски генерали

Антон Кутев: Държавата се ръководи от натовски генерали - Tribune.bg
Снимка:

Според него е глупост, че те щели да пускат руски шпиони

„Това правителство, и президентът, и премиерът, и военният министър - те са натовски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната, те са натовски генерали и са хора, доказали с цялото си поведение, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България, нито членството в НАТО. На какво основание някой ми твърди, че щели да пускат руските шпиони? Това просто е една глупост, която се повтаря постоянно“. Така говорителят на служебното правителство Антон Кутев коментира пред БНТ смените в службите за сигурност. 

Кутев обясни още, че „опорката“ на ГЕРБ с това, че службите се обезглавяват като наказание за разкритата руска шпионска мрежа, няма как да мине – „отдавна не е чувал толкова смешна опорка“, каза Кутев. „Не може ли да кажем, че вече няма да се създават групи от руски шпиони, защото работата на ДАНС е не да ги хваща, а да не ги допуска“, уверен е говорителят като атакува-„самият факт, че има руски групи у нас, значи ДАНС вече е пробита“.

Антон Кутев коментира и скандала с подслушването с това, че за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван. „Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не“.

Кутев обяви, че не се цели „изчегъртване“ и администраторите няма да бъдат сменяни, така че „всички чиновници, администратори и хора на работя трябва да бъдат спокойни, че за тях нямаме нито желание, нито възможността да се занимаваме“.

Според него правителството било едва в началото на ревизията, която прави в различните области и министерства.

Антон Кутев обеща нови разкрития следващата седмица.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети