Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Корнелия Нинова сама ще се бутне

Политика

Антон Кутев: Корнелия Нинова сама ще се бутне

Антон Кутев: Корнелия Нинова сама ще се бутне - Tribune.bg
Снимка:

БСП допусна грешки, които костват доверието в партията, каза бившият зам.-председател на ПГ на партията

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще се бутне, ако продължава в същия дух! Тепърва ще виждаме чистка в БСП.Това заяви бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев пред Bulgaria ON AIR.

"БСП допусна грешки, които костват доверието в партията. Ако за местния вот се разберат и преглътнат различията Манолова и Нинова - това ще бъде печеливш ход за БСП", каза той.

„Много пъти съм разговарял с нея, в началото се вслушваше в думите ми повече“, коментира Кутев поведението на Нинова.

По повод подадената и след това оттеглената оставка на Нинова той е категоричен, че: "Елементарно познание в политическата култура е, че председателят на партията се избира от организацията, ако работи в условия на демокрация."

Въпреки упреците Кутев призна, че вярва в добрите намерения на Нинова, че тя иска да промени партията, но нейните виждания далеч не са това, което е нужно на левицата. "Често тя работи популистки", определи бившият зам.-председател.

„В момента Нинова се опитва да направи БСП лидерска партия. Тя прави грешки, които реално застрашават съществуването на БСП, защото ние не сме власт, за да имаме целия управленски ресурс за това“, коментира той.

Според него младите хора, които са търсени за партията се „хвърлят в дълбокото“ и са оставяне сами да се оправят.

Нинова търси младите хора да им даде път в партията и това е правилно, каза още Кутев, но уточни: "друг е въпросът, че ги взема и ги хвърля в дълбокото сами да се оправят".

Относно предложенията за кмет на София от БСП, той е убеден, че те трябва да са "по-външни" и даде пример с кандидатурата за президент на Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети