Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Новото в политиката ще дойде през 2024 г.

Политика

Антон Кутев: Новото в политиката ще дойде през 2024 г.

Антон Кутев: Новото в политиката ще дойде през 2024 г. - Tribune.bg
Снимка:

„Винаги се дразня, когато политиката се заменя само с груба технология. Дали ще гласуваме с машини или хартиени бюлетини за мен е неполитически въпрос. Това държавата трябва да го решава в движение“. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Антон Кутев, бивш говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

Според Кутев зад отпадането на машинния вот на първия тур на местните избори стои целенасочена атака „от някои хора”, но не е ясно защо са го направили.

„Аз мисля, че на тези избори никой не получи кой знае каква полза от това да се гласува само на хартия”, заяви Кутев. Той не очаква разпад на управляващото мнозинство, каквито намерения вчера заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Борисов е прекалено зависим, за да разваля просто така сглобките, той ако можеше да ги развали, нямаше да ги направи. Няма силата да го направи”, заяви Кутев. Той допълни, че е било възможно ново правителство в рамките на сегашния парламент, но при друг сценарий, в който ГЕРБ печели местните избори в София.

„Новото нещо ще дойде през 2024 г., защото политическите партии, особено по-старите - ГЕРБ, БСП и т.н., те в момента не отговарят на политическия ландшафт, теренът е различен. Просто ще възникнат много нови проекти. Тези кметски изори са важни, защото ще подадат новите лидери”, коментира Кутев.

По думите му Ваня Григорова има шанс да спечели балотажа в София. Кутев я определи като безспорно нов лидер в лявото, даде пример и с кмета на Перник Станислав Владимиров, който получи голяма подкрепа още на първия тур.

„Румен Радев, за да направи проект, той трябва да излезе от президентството. Смятам, че той няма да го направи толкова рано, той мисли с отговорност”, заяви Кутев на въпрос дали президентът ще застане зад нов политически проект.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети