Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Защо пък да не е човек от партията на Божков началник на кабинета на вътрешния министър?

Политика

Антон Кутев: Защо пък да не е човек от партията на Божков началник на кабинета на вътрешния министър?

Антон Кутев: Защо пък да не е човек от партията на Божков началник на кабинета на вътрешния министър? - Tribune.bg
Снимка:

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев даде да се разбере в ефира на Нова телевизия, че поканата да заеме този пост е дошла от президента, който е работил заедно със служебния премиер. 

Според Кутев няма нищо скандално в това член на ръководството на партията на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков да е назначена в политическия кабинет на вътрешния министър Бойко Рашков.

„Не трябва да отговаряме за всяко назначение. Говореше се, че правителството е на БСП, сега се говори за човек на Васил Божков в МВР. Може и да има човек на Божков, но това не значи, че сме зависими от него или от Дубай. След като 10 години управляваха ГЕРБ и доведоха ситуацията дотук, сега обръщат всичко, че имало един кандидат от Божков“, коментира Кутев и допълни: „Ми що пък да не е от Божков... това, че жената е била член на партия... Той и Борисов е бил член на Българската комунистическата партия“.

Най-важната работа, която трябва да свърши това правителство е да подготви изборите и да постави началото на коренната промяна в държавата. „Ще имаме кратко време, а се надявам то да стигне за всичко“, каза говорителят на служебното правителство.

Той коментира и скандалните твърдения около новия шеф на НАП Спецов. „Няма как да си шеф на НАП, ако не си си платил всички дължими суми към държавата“, обясни Кутев.

Вероятно всички областни управители ще бъдат сменени, каза още той. Няма как да станем президентска република без промени в Конституцията , допълни той и заяви: „Просто в момента Румен Радев е човекът, който излъчва сила, позитивизъм и разум. Това му дава висок рейтинг и огромни възможности в личен план“.

По думите на Кутев ваксинацията и кризата с COVID-19 представлявали голям проблем. „Не е въпросът да се махат зелените коридори, търсим повече участие на личните лекари - трябва да се мисли за пенсионерите, за училищата, за университетите“, обясни той. Що се отнася до Националния оперативен щаб (НОЩ) решението се чака до 2-3 дни, като вероятно ще има промени, според говорителя на служебното правителство.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати