Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Тодоров: Нинова пак излъга – този път за турския посланик

Политика

Антон Тодоров: Нинова пак излъга – този път за турския посланик

Антон Тодоров: Нинова пак излъга – този път за турския посланик - Tribune.bg
Снимка:

Посланик Улусой в Кърджали никъде не казва, че трябва задължително да се изучава турски език

„Корнела пак излъга преди малко във фейсбук, докато твърди, че турският посланик настоявал днес в Кърджали за задължително изучаване на турски език. ТОВА Е 100 % ЛЪЖА“. Това написа във Фейсбук анализаторът Антон Тодоров.

 

Повод за изказването му е твърдението на соцлидерката Корнелия Нинова в социалната мрежа. Там тя съобщава, че „днес, в Кърджали, турският посланик е предложил в България да се изучава задължително турски език“. Това обаче не отговаря на думите на турския посланик у нас. В речта на посланик Хасан Улусой в Кърджали при откриването на нов завод той никъде не използва думата „задължително“.

„Като посланик искам да предам едно пожелание на нашите инвеститори, които искат да създадат заетост сред българските граждани, които знаят турски, така и за българските граждани, които не знаят турски. Колкото повече нараства броят на онези български граждани, които освен български, владеят добър устен и писмен турски език, толкова повече това ще насърчи притока на турски инвестиции в страната. Разчитаме на българските власти за по-ефективно изучаване на турски език в училищата от страна на българските граждани и най-вече на сънародниците ни. И ние сме готови да съдействаме в тази насока“, казва той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ГЕРБАВИ ДРУГАРе, ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА ТОНЧО "ШАЙКАТА", ПО-ИЗВЕСТЕН, КАТО АГЕНТ "РУДОЛФ" ....... ЗА ПОЖАРНИКАРА „БУДА“ https://www.facebook.com/as.asov/videos/10203157756821075/
12.05.2019 09:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати