Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Тодоров показа доносите на тъста на Радан Кънев от Държавна сигурност (ДОКУМЕНТИ)

Политика

Антон Тодоров показа доносите на тъста на Радан Кънев от Държавна сигурност (ДОКУМЕНТИ)

Снимка:

Радан Кънев обича да логорейства за лустрация и срещу "ченгетата", но това е чиста проба фалш и двуличие, пише експертът

„Радан Кънев обича да логорейства, подобно на ген. Гном/б.ред. ген. Атанас Атанасов/ и другите от ДСБ, за лустрация и срещу "ченгетата", но това е чиста проба фалш и двуличие“, твърди на страницата си във Фейсбук политическият анализатор Антон Тодоров. Той разкрива с документи, че тъстът на Радан Кънев - Росен Баръмов, е агент Смирнов на Държавна сигурност. Той припомня, че Радан Кънев е женен за Деница Баръмова, която е директор на „Български младежки Червен кръст“.

„Бащата на Деница Баръмова, Росен Денков Баръмов, също беше обявен като агент на толкова уж ненавистната на Радан Кънев Държавна сигурност. От Решение № 2-310/19.02.2014 г. на Комисията по досиетата разбираме, че тъстът на великият антикомунист и борец с ченгетата е обикновен агент на ОУ на МВР-Толбухин-ДС. Осветен е като кандидат за общински съветник в Добрич от листата на ОДС“, пише на страницата си Тодоров. Той определя действията на „десният“ политик Радан Кънев като „отвратително двуличие“. Политическият анализатор изтъква, че това е практика и „за „десните“ арийци от ДСБ“.

„Нали помните фактите за Атанас Атанасов – докато е шеф на Национална служба „Сигурност“, той няма нито един заместник там, който да не е бил кадрови офицер от уж толкова омразната им Държавна сигурност. „Това е нещо повече от престъпление. Това е грешка“, обичал да казва навремето Фуше. Но в случая с безпринципността и безчестието точната фраза би трябвало да е обратната: „Това е нещо повече от грешка. Това е престъпление“. Престъпление е към десните избиратели, престъпление е към каузата за „битка с мафията“, с която толкова обича да парадира Радан Кънев, ген. Гном и сие. Парадира, но винаги и само преди избори. След това всичко е като в политическа перифраза на една стара реклама на мобилен оператор: „Това ли са „новите“ лица? Че те са като старите!“ Точно така! ДСБ практикуват безсрамно политическото си измамничество, а после с престорено простодушие питат – ама защо така се случва вече 30 години?!“, категоричен е в коментара си Антон Тодоров.

Ето какво пише в личното дело (ЛД) на агент „Смирнов“:

Строго секретно!

Първи зам.началник ОУ МВР

Подполковник: (п)

(Божидар Тодоров)

21.04.1988 г.

гр. Толбухин 

РАПОРТ

За осъществена вербовка на лицето Росен

Денков Баръмов за агент на органите на ДС

На 19.04.1988 г., от 9,30 часа, в предварително осигурена стая в сградата на НИИДД, в присъствието на зам. началника на отделение 04 –ДС подп. Хр. Даскалов, бе извършена вербовка на лицето Росен Денков Баръмов за агент на органите на ДС. Вербовката бе осъществена на идейна основа, по метода на убеждението, чрез еднократна вербовъчна беседа по предварително утвърден план...Нововербованият агент подписа декларация за сътрудничество и си избра псевдоним „Смирнов“...В заключение разяснихме на нововербования агент в общи линии задачите, които ще решаваме съвместно в бъдеще. На агента беше поставена конкретна задача да изясни в разговор становището на специалистите от НИТИ-Казанлък за качествата на проекта, представен от д-р Янакиев...“   

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук


Коментари (6)

Антонио, и сега кво правим? Да се разведе ли човекът? Децата не отговарят за делата на родителите си. Ами и на Филип Димитров баща му беше сътрудник на ДС, ама сега човекът е във Венецианската комисия. Големи разкрития. По- долен мазник от този Тодоров няма, а и гадняр
12.10.2020 12:59 / Отговор
Кво правим ли? Напомняме, че самият Радан Кънев беше шеф на МБЧК. Напомняме, че шеф на цялото БЧК е агент Еленов. Напомняме, че цветът на ДСБ беше разчистен за да се направи път на Радан Кънев - "Изгубеното поколение на ДСБ". Напомняме, че всичко това го направи Иван Костов. Агент Санкин на ГРУ? Напомняме, че Иван Костов беше на път да номинира за президент и агент Еленов. Напомняме, че спряха агент Еленов за да бъде номиниран и избран агент Гоце за пРезидент.

Мафиотския, престъпен преход беше сътворен от агенти на ДС и висшата номенклатура на БКП. Сега една тяхна кукла вика "Мутри вън".
12.10.2020 13:56
АНТОНИО Е ФЕН НА ОЛИГОФРЕН ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА ЧЕТАТ ПОВЕЧЕ!
САМО ТАКА В. БОЖКОВ-ЧЕРЕПА(ОТРОВНОТО ТРИО) НЯМА ДА ГИ МЕСТИ, КАТО ПЕШКИ ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА.
12.10.2020 19:11
k Да, ного голям „гадняр“ е, щом бърка в селфито на въпросния Пърдан и му разказва играта, няма що!
12.10.2020 13:24 / Отговор
Иво На снимката гледам Олигофрен!
12.10.2020 14:22 / Отговор
Петър Радан работи постоянно срещу държавата, иска хаос, това му е поръчано! Оставка от европарламента!
14.10.2020 10:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още