Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоний Гълъбов: Вторият служебен кабинет не спря да кадрува до последните си дни

Политика

Антоний Гълъбов: Вторият служебен кабинет не спря да кадрува до последните си дни

Антоний Гълъбов: Вторият служебен кабинет не спря да кадрува до последните си дни - Tribune.bg
Снимка:

В първите дни е важно как новото правителство ще приеме наследството на предишния кабинет, тъй като „вторият служебен кабинет не спря да кадрува до последните си дни“, посочи политологът доц. Антоний Гълъбов пред „България Он еър“.

„Приемането не е безпроблемно. Част от тези кадрови назначения ще трябва да бъдат сменени. Съдебната реформа във вида, в който те я виждат, не е между първите неща, които българското общество очаква“, категоричен е политологът. Според доц. Гълъбов поддържането на равновесие ще бъде голямо предизвикателство за управляващата коалиция.

„В институционалната си част се сложи край на политическата криза. Имаме работещо Народно събрание, имаме работещо правителство, големият въпрос е дали имаме омиротворяване или постигане на минимално съгласие в корпоративната война, която се води. И ако имаме предвид изказванията на депутати като Христо Петров - като че ли не изглежда да имаме примирие в тази война, а това винаги е рисково“, смята политологът. Той уточни, че макар някои от новите министри да са успешни бизнесмени, държавното управление ще изисква от тях друг тип умения, освен завършването на високо рейтингови бизнес училища.

„Големият въпрос е, че държавното управление изисква друг тип управление, то не се учи там. Важното в момента е да се направи много задълбочен анализ на администрацията - как стоят структурите, тъй като видяхме бурни заявки за размествания. Нито една от коалиционните формации не излезе на трибуната да каже колко добра е другата“, припомни доц. Антоний Гълъбов.

Според политолога още в първите седмици ще видим дали правителството наистина има воля за реформи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати