Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. АПС на Доган ще издига Румен Гайтански, по прякор Вълка, за депутат

Политика

АПС на Доган ще издига Румен Гайтански, по прякор Вълка, за депутат

АПС на Доган ще издига Румен Гайтански, по прякор Вълка, за депутат - Tribune.bg
Снимка:

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, който в момента е следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов.

Очаква се номинацията да бъде направена на областно събрание в понеделник. Мартинов заяви, че издигането на Гайтански е лично негово решение:

"Ами кое ме накара? Така просто. Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е много силно развито. И виждайки ситуацията в България, това ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански".

Другият мотив за издигането на кандидатурата на задържания в ареста бизнесмен е, че той би бил успешен и в политиката.

"Той е един успешен и доказал се човек. Защо да не е успешна? На фона на тези депутати, другите, които са толкова "успешни", пита Мартинов.

Владимир Мартинов коментира и разцепването на ДПС и отражението в членовете и симпатизантите на партията в региона:

"Отзвукът на хората е много отрицателен. Темата е много чувствителна и всички тези действия, които се правят в момента от страна на другия лагер, въобще не се приемат добре".

Бизнесменът Румен Гайтански е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит в размер на 150 милиона лева, отпуснат през 2019 г. на фирма, свързана с Гайтански, от Българската банка за развитие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети