Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Архитект е най-вероятният кандидат на „Демократична България“ за кметските избори в София

Политика

Архитект е най-вероятният кандидат на „Демократична България“ за кметските избори в София

Архитект е най-вероятният кандидат на Демократична България за кметските избори в София - Tribune.bg
Снимка:

Името на Методи Лалов също е било обсъждано дълго, днес казват официално кой е кандидатът за кмет на столицата

Архитектът от Варна Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат за кметската надпревара в София на „Демократична България“. Днес името, което е обект на преговори до последния момент, ще бъде обявено официално. По-късно се чакат и имената на кандидатите за общински съветници в столицата. Двете най-спрягани имена са това на архитект Игнатов и това на бившия съдия Методи Лалов.

Игнатов нашумя покрай идеята си да реновира Паметника на съветската армия. „Ако бях кмет на Столична община, бих направил незабавно това действие“, написа той в профила си във Фейсбук и визуализира идеята си - Монумент "България над всичко". Двустранен герб на върха на паметника. Вътре в него да има камбана, която ще бие на всеки кръгъл час. Тази идея не предизвика особено позитивни коментари и архитектът излезе с нова – хълм и саркофаг, който се изгражда около паметника, а той остава непокътнат. „Като гробницата в Свещари“,обясни Игнатов във Фейсбук.

Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг.

До последно за кандидат-кмет е обсъждано и името на съдия Лалов. Възможно е той да води листата за общински съветници . Лалов е бивш председател и съдия от Софийския районен съд. 

Миналата седмица Лалов съобщи публично, че се отказва от съдебната система и се впуска в обществено-политическия живот. Преди дни в ефира на bTV той не изключи варианта за кандидатура за кметския пост. Съдийската колегия на ВСС ще заседава извънредно на 15 август, за да приеме оставката на съдията. „Ние лично бихме приели подкрепа от такъв човек, когато управляваме София“, написа пък кандидатът за кмет на „Спаси София“ Борис Бонев във Фейсбук.

"Демократична България" е обединение на "Демократи за свободна България" (ДСБ), "Да, България" и "Зелено движение" (партия "Зелените"). Плановете на трите партии за местните избори е да се явят в една коалиция в цялата страна.

Досега единствената официално обявена кандидатура за кмет на София е на лидера на гражданската организация "Спаси София" Борис Бонев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Весела Тук сигурно надпреварата е който даде повече пари, той ще бъде кандидат за кмет.
15.08.2019 13:55 / Отговор
Асен Когато се обвържеш с Христо Иванов, това е обричане на провал!
15.08.2019 19:58 / Отговор
Васко Не го знам що за архитект е, но с ДБ няма да му се получат нещата. Тия са пълни аматьори.
16.08.2019 15:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети