Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Архитект от Варна кмет на София?

Политика

Архитект от Варна кмет на София?

Архитект от Варна кмет на София? - Tribune.bg
Снимка:

Игнaтoв се прочу с идеите си за камбана или саркофаг на Паметника на съветската армия

Името на варненски архитект се спряга за възможен кандидат на кметската надпревара в София. Това е Борислав Игнатов, а кандидатурата му се очаква да бъде издигната от „Демократична България" на 15 август.

Apx. Игнaтoв e зaвъpшил e УACГ в Coфия пpeз 1995 г. и Koлyмбийcĸия yнивepcитeт в Hю Йopĸ пpeз 2006 г. Paбoтил e зa няĸoи oт нaй-гoлeмитe apxитeĸтypни фиpми в cвeтa.

Имуто му нашумя покрай една доста екстравагантна идея, свързана с Паметника на съветската армия. „Ако бях кмет на Столична община, бих направил незабавно това действие“, написа той в профила си във Фейсбук и визуализира идеята си - Монумент "България над всичко". Двустранен герб на върха на паметника. Вътре в него да има камбана, която ще бие на всеки кръгъл час. Фигуралната композиция със съветския войник да бъде преместена между парк-хотел Москва и руското посолство.

След като идеята предизвика вълна от не до там положителни мнения, архитектът продължи темата. Камбаната беше заменена от саркофаг, който се изгражда около паметника, а той остава непокътнат. „Като гробницата в Свещари“,обясни Игнатов във Фейсбук. Около саркофага-музей се изгражда терасирана конструкция, върху която се създава нов ландшафт и се засажда богато дървесно озеленяване. Всъщност идеята е хълм около въпросния саркофаг. „Шумната и монументална символика на герба и българската държавност остават за по-нататък в нашето развитие, когато наистина постигнем висок стандарт и съвременна държава, с която да се гордеем“, написа той. 

При първото лансиране на идеята с камбаната, Игнатов изрази убеденост, че монтажът може да бъде направен в рамките на един ден и нямало да струва нищо, тай като „може да бъде направено с дарения от граждани и фирми и безплатен организационен труд на доброволци“.

Другото име, което се очаква да има отношение към кампанията на „Демократична българия“, е това на вече бившия съдия от Софийски районен съд Методи Лалов. Миналата седмица Лалов съобщи публично, че се отказва от съдебната система и се впуска в обществено-политическия живот. Преди дни в ефира на bTV той не изключи варианта за кандидатура за кметския пост. Съдийската колегия на ВСС ще заседава извънредно на 15 август, за да приеме оставката на съдията. „Ние лично бихме приели подкрепа от такъв човек, когато управляваме София“, написа пък кандидатът за кмет на „Спаси София“ Борис Бонев във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати