Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Архивите помнят: Петков горд с проект в Русия за над 100 млн., посрещнали го като в гангстерски филм (ВИДЕО)

Политика

Архивите помнят: Петков горд с проект в Русия за над 100 млн., посрещнали го като в гангстерски филм (ВИДЕО)

Архивите помнят: Петков горд с проект в Русия за над 100 млн., посрещнали го като в гангстерски филм (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков се хвали, че е бил ръководител на проекти в Русия. Той обяснява, че като пристигнал там го били посрещнали като в гангстерски филм от 80-те. Това става ясно от негово интервю направено през 2007 година, три месеца след като се прибира в България за предаването „НЕносталгично“ по несъществуващата вече телевизия „БНТ СВЯТ“.

Останалият в историята със сваляне от власт с вот на недоверие български премиер се хвали, че е работил в Канада и Белгия, а от Брюксел си тръгнал, за да участва в сделки за над 100 милиона в Русия. Покана за това му прави неговият „гуру“, Тери Бърт.

Той ми се обади и ми каза „Кирил отново дойде времето да работиш за мен“. Причината да го направи беше, че искат да инвестират над 100 милиона във фабрики в Русия“, обяснява разпалено той.

По думите му веднага се вдигнал с цялото си семейство и заминал за Торонто и оттам към Русия.

Пристигането си във Воронеж той описва като кадър от филм от 80-те години, познати най-вече на киноманите с гангстерските сцени.

Още от летището се чу от пилота: „никой да не слиза“. След малко две черни „Волги“ спряха и тогава казаха Бърт и Петков да слязат. Излязохме от летището и там имаше още седем такива автомобила“, обяснява той и посочва, че така са ги извозили до центъра на града.

Чувствах се като участник в кино филм от 80-те години“, посочва Петков.

Петков Решил да се запише в „Харвард“, след като придобива самочувствие и набира богат трудов стаж „като видях, че имам стаж вече от 4 години, реших, че е дошло време за моята магистратура“.

Петков се върнал в България след като завършил „Харвард“. Това направили и още шестима българи. На кадрите се вижда, че той се среща с Асен Василев, който е представен като предприемач , който се занимава с „травеъл бизнес“ – софтуер за продажба на самолетни билетни (бел. ред. именно за това няколко години по-късно срещу него се води дело за измама. Василев не е осъден, защото успява да постигне извън съдебно споразумение с бившия си съдружник).

Бивш съдружник на Асен Василев: Той е измамник, но е много умен. Бях наивен и му повярвах

Василев се хвали, че ако продукта му „тръгне“, ще най-добрият в света.

Другите двама, които са на масата са Юлиан Николов и Росен Иванов, които са представени като харвардски възпитаници, които се занимават с инвестиции.

Николов има консултантска компания, която работи от 2005 година и работи по проекти на ЕС.

Росен Иванов пък е търсил инвеститори от чужбина. Четиримата от „Харвард“ обясняват и как се прави бизнес – на маса, което не било лошо, като стояли да пият до малките часове.

Ооо, ти си стоял само до 11, радвай се, че не си посрещнал утрото“, коментират още те.

Разбира се, във видеото не липсва и бащата на Петков – Петко. Той и синът му Кирил обясняват как природата за тях е много важна и всяка сутрин в 06:00 се катерили в планината.

Всяка сутрин се катерим“, обяснява Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати