Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Армията не трябва да се използва за политически цели, заяви Драгомир Заков

Политика

Армията не трябва да се използва за политически цели, заяви Драгомир Заков

Армията не трябва да се използва за политически цели, заяви Драгомир Заков - Tribune.bg
Снимка:

Москва трябва да вземе решение да смени посланика си у нас, смята министърът на отбраната в оставка

„С армията не бива да се заиграваме политически. Армията не трябва да се използва за политически цели”, заяви министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков пред Нова телевизия.

Припомняме, че последното заседание на правителството беше белязан от скандал, след като Корнелия Нинова и министрите на партията го напуснаха. Поводът - левицата не иска да обсъжда офертата за закупуване на още 8 от американските изтребители F-16.

Запитан с какво е било свързано изтеглянето на министрите на Нинова, той отговори: „Предполагам, че това е свързано с предстоящите избори. Не виждам друга логика, тъй като няма как да има сигурност, без да има армия и няма как да има повишаване на доходите и силна икономика, ако няма сигурност”.

„Необходима е политическа стабилност, за да може цялата система за национална сигурност в България да бъде стабилна и да преодолее наличните дефицити”, посочи министърът на отбраната в оставка.

„Не малко пъти сме следвали тази логика – че не е необходимо да се дават пари за „железа”, за армията и сме се докарали до ситуация, в която тя е буквално пред колапс”, коментира Заков.

Относно отношенията между България и Русия министърът в оставка коментира, че в дипломацията е много важен принципът на равнопоставеност и реципрочност. Според него, за да има положително развитие на нашите двустранни отношения, Москва трябва да вземе решение да смени посланика си у нас. „Здравият разум казва, че ако искаш да поддържаш добри отношения с една държава, посланикът, който те представлява, трябва да е добре приет. Очевидно посланик Митрофанова не е добре приета в България“, добави той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети