Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Агов: Президентът минава в строг режим на изолация

Политика

Асен Агов: Президентът минава в строг режим на изолация

Асен Агов: Президентът минава в строг режим на изолация - Tribune.bg
Снимка:

Въпросът за участието на Делян Пеевски в комисията, която ще изготвя конституционната реформа се свръх драматизира. Неговото членство там трябва да се пренебрегне, но разбира се, това че Пеевски е там е провокация. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria журналистът и бивш народен представител Асен Агов. Според него подкрепата, която Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски оказаха за съставяне на правителство ще бъдат в посока „пазарлък“.

„Предпазливостта ми като политик и като редактор е, когато видя толкова шумотевица, винаги да си задавам въпроса: „Кому е полезно това?“. Не е полезно за Конституционната реформа нито едното, нито другото. Най-вероятно самият Пеевски се надява на изпиране и това го мотивира, но изпирането минава през съда, то не минава през Комисията за конституционна реформа“.

Според Асен Агов удари срещу правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще има, защото то е дошло изневиделица за онези, които не са искали да има правителство, включително, по думите му, и президентът Румен Радев.

„Първо, аз смятам, че президентът минава в строг режим на изолация. Второ – хората, които не искат да има правителство и се бъркат в международните отношения на България и нейните задължения към нейните договори, са категорично малцинство. Общо взето обществото иска спокойствие“.

По отношение на войната в Украйна Асен Агов заяви, че страната ни трябва да окаже пълна военна помощ на Украйна и такава ще бъде оказана. Агов провидя цинизъм в случващото се в съдебната система, защото членовете на ВСС, които се подкрепяли главния прокурор Иван Гешев, после се изправят срещу него. Бившият депутат изрази съмнения към морала на техните решения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати