Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Личев: Не съм канен за министър, ще бъда гражданска опозиция на „експертния” служебен кабинет

Политика

Асен Личев: Не съм канен за министър, ще бъда гражданска опозиция на „експертния” служебен кабинет

Асен Личев: Не съм канен за министър, ще бъда гражданска опозиция на експертния служебен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Президентът с вдигнатия юмрук много добре знае, че не мога да маскирам интернационалните интереси като национални за България

Бившият министър на околната среда и водите Асен Личев, чието име беше спрягано отново за част от правителството, което трябва да състави държавният глава отрече в профила си във Фейсбук.

„Получавам много въпроси дали съм канен от президента в служебен кабинет.

Ще отговоря така:

- Президентът с вдигнатия юмрук много добре знае, че не мога да маскирам интернационалните интереси като национални за България.

- Също добре му е известно, че за мен просперитета на съгражданите ми е на първо място, а укрепването на мафията на последно!

- На Сандов оставих работещо МОСВ, а служебният министър ще наследи НПО „МОСВ”.

Така, че приятели, предпочитам да съм гражданска опозиция на „експертния” служебния кабинет!”

 

Сред спряганите имена в служебния кабинет на Радев са още това на бившия служебен министър на труда и социалната политика и настоящ секретар на президента Гълъб Донев, който щял да е премиер. 

Според слуховете за вицепремиер и министър на външните работи се спряга името на посланика ни във Великобритания Марин Райков.

Сред спряганите имена е и Крум Зарков от БСП за поста на правосъден министър. Има твърдения пък, че това ще бъде Иван Демерджиев, за който се говори, че може да застане и на поста на Бойко Рашков.

Като вицепремиер по управлението на европейските средства и в този кабинет ще се завърне Атанас Пеканов. За министър на икономиката се спрягат няколко имена, като едно от тях е на Даниела Везиева.

Министър на енергетиката вероятно ще е уволненият по времето на кабинета „Петков” бивш директор на „Булгаргаз” Николай Павлов, който вече беше служебен министър в първото правителство на Радев.

Министър на отбраната вероятно ще е главният секретар на президента Румен Радев – полк. Димитър Стоянов. Според „Медиапул” назначението на Стоянов начало на МО би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.

Постът на министър на земеделието вероятно ще иде при бившия служебен зам.-министър Георги Събев, но разговори са водени и с Явор Гечев. Социален министър вероятно ще стане Лазар Лазаров, който в момента е зам.-министър. За министър на електронното управление се спряга зам.-председателят на Държавна агенция „Електронно управление” Красимир Симонски, пише „Frognews”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати