Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: България се намира между Кот д'Ивоар и Малайзия по социално неравенство

Политика

Асен Василев: България се намира между Кот д'Ивоар и Малайзия по социално неравенство

Асен Василев: България се намира между Кот д'Ивоар и Малайзия по социално неравенство - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите от „Продължаваме промяната“ не са съгласни да се удължи текущия бюджет, защото така ще бъдат блокирани всички социални плащания. „Няма как да ни приемат в Шенген и Еврозоната без бюджет за следващата година“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш вицепремиер и финансов министър Асен Василев в предаването „Лице в лице“.

Асен Василев коментира темата за съставянето на редовно правителство, защото според него това е най-важното в момента. Той съобщи, че от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" напълно отговорно възнамеряват да предложат правителство на малцинството, но само ако колегите им са съгласни с техните девет приоритета.

 „Имахме дълги разговори с колегите от „Демократична България“. Видяхме, че два месеца мандатоносителят е абсолютно импотентен политически и дори не може да свика разговори, не може да формира коалиция, не може да даде план за управление на държавата“, заяви още той.

Василев подчерта, че са отишли на разговорите с ГЕРБ в ролята си на опозиция, за да кажат кой приоритети биха подкрепили. „Между другото, даже окастрената форма на така наречения Удължен закон за бюджет вече две седмици отлежава в парламента. Вместо това разглеждаме поправките на изборното законодателство“, коментира Василев.

Нескопосани фойерверки на ГЕРБ и опити за отвличане на вниманието. Така Асен Василев коментира скандалите около „Джемкорп“ и новата временна комисия за проверка на меморандума в Народното събрание.

Отрече, че държавата ни да е „дала на концесия цялата си енергетика на една офшорна фирма“ и отново повтори, че става дума за „опорки на ГЕРБ“, която не е вярна. „Кой международен договор може да мине без одобрението на парламента“, попита риторично Асен Василев и отказа да говори повече по тази тема.

„По социално неравенство ние в момента се намираме Кот д'Ивоар и Малайзия", категоричен беше той и отново повтори, че най-важната тема в момента е България да има правителство, за да върви напред, да се развива.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати