Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев представи екипа си, смени директорите на НАП и Агенция „Митници“

Политика

Асен Василев представи екипа си, смени директорите на НАП и Агенция „Митници“

Асен Василев представи екипа си, смени директорите на НАП и Агенция Митници - Tribune.bg
Снимка:

Галя Димитрова и освободена като шеф на НАП за системно неизпълнение на служебните си задължения, обяви на брифинг служебният министър на финансите Асен Василев. Той припомни, че в интернет изтекоха данните на над 6 млн. българи. Като втора причина Василев изтъкна и факта, че съдът е потвърдил едва 66.5% от ревизионните актове на НАП.

„ВАС потвърди решенията на първоинстанционните съдилища, че от НАП е проявено неправомерно бездействие с оглед защита на личните данни. Има дела и държавата дължи пари на граждани, има осъдителни дела“, коментира служебният министър на финансите. Запитан дали държавата ще изплати на гражданите присъдените суми по тези дела Василев бе категоричен – „ние сме правова държава“.

Василев обясни и че е сменен директора на Агенция „Митници" Георги Костов с Павел Тонев. Причина е доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейския бюджет. В него е направена и оценка, че Агенция „Митници“ не отговаря на изискуемите стандарти.

Павел ТоневПавел Тонев

„Оценките са качени на „почти отговаря“, но писмото на ОЛАФ указва  55 млн. евро да се възстановят към европейския бюджет“, подчерта Асен Василев. По думите му държавата ще емитира дълг в следващите седмици според изпълнението на приходната част на бюджета. Планираните дългови емисии да края на годината са 3.7 млн. лв.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп