Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев и жената на Лорер се връщат в петък вечер от Люксембург

Политика

Асен Василев и жената на Лорер се връщат в петък вечер от Люксембург

Асен Василев и жената на Лорер се връщат в петък вечер от Люксембург - Tribune.bg

В самолета на връщане от Брюксел са били засечени министърът на финансите Асен Василев и жената на депутата от ПП Даниел Лорер – Виолета. Снимките ни бяха изпратени от читател на Tribune.bg. Вчера Василев участва в редовното месечно заседание на министрите на икономиката и финансите от страните членки на ЕС в Люксембург, съобщиха от МФ. Брюкселското летище е само на 200 км. от там.

В своето изказване българският финансов министър подкрепил предложения за подобряване на координацията и хармонизацията в сферата на ДДС. Освен това от името на България заявил, че е необходима по-голяма автоматичност при откриване на процедурата при прекомерен дефицит. Трябва също да се гарантира, че целите на правилата са политически устойчиви. В противен случай ще има много изключения, специфични за отделните държави членки, което ще ни върне в настоящата ситуация. За държавите членки с високи нива на дълга и дефицита стабилността следва да бъде доминиращ приоритет. За държавите членки с ниски нива на дълга и дефицита доминиращият приоритет следва да бъде растежа, коментирал министърът.

Преди броени дни Асен Василев и Виолета Лорер бяха в епицентъра на общественото внимание, след като жената на Лорер беше на път да получи поредното си престижно назначение от Василев. Без да съгласува с никого, той я предложи за член на борда на Европейската инвестиционна банка от името на България.

След острата реакция: Жената на Лорер сама се отказала да влиза в борда на ЕИБ

Съпругата на Даниел Лорер е от най-близките сътрудници на Асен Василев. Тя бе негов зам.-министър в първия служебен кабинет на Стефан Янев, а при редовното правителство на Кирил Петков бе съветник и началник на политическия кабинет на Василев като вицепремиер.

На летището са се засекли и с Тодор ТагаревНа летището са се засекли и с Тодор Тагарев


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети