Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев иска да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Политика

Асен Василев иска да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Асен Василев иска да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите - Tribune.bg
Снимка:

Бившият служебен министър увери, че не искали пари от хората в листите, а кампанията им ще се финансира от дарения на приятели, предимно от IT бранша

Ако „Продължаваме промяната“ спечели изборите, ще настоявам да бъда финансов министър. Това заяви пред БНР Асен Василев. По думите му там би бил най-полезен.

Той отбеляза, че коалицията влиза в парламентарната надпревара с цел да я спечели и да има 121 депутати в 47-ото Народно събрание.

За провал би счел, ако няма мнозинство в парламента и не се излъчи правителство. Василев уточни, че почти всички водачи на листи първоначално са им отказали, защото не искат да влизат в политиката. 

Той обясни, че  „дебелият портфейл“ не е условие за участие в ПП, но показва професионалното развитие.

Бившият служебен министър увери, че не искали пари от хората в листите, а кампанията им ще се финансира от дарения на приятели, предимно от IT бранша, които не искат нищо в замяна.

„Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко“, допълни бившият финансов министър.  

Бившият служебен министър посочи, че според него съдебните му дела с Тошко Йорданов, няма да попречат на диалогичността с „Има такъв народ“.

По темата с високите цени Василев заяви, че „инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети