Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев издигна приятеля си Кирил Петков за премиер и забрави в коалицията ИТН

Политика

Асен Василев издигна приятеля си Кирил Петков за премиер и забрави в коалицията ИТН

Асен Василев издигна приятеля си Кирил Петков за премиер и забрави в коалицията ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков ще бъде кандидатурата на ПП за премиерския пост, обяви Асен Василев в едно от последните си интервюта. Самият той пък се вижда като следващия финансов министър.

Така на практика излиза, че партията която всички виждат като свой коалиционен партньор и са готови да се хвърлят със затворени очи, вече са съставили пълен списък с министрите, които лично Кирил Петков ще дирижира. Интересна подробност в интервюто на Василев е и, че те са решили с кого ще управляват. Бившият финансов министър на Радев и нарушителят на Конституцията смятат са категорични, че коалиция с ГЕРБ и ДПС не може да има. Като единствени свои коалиционни партньори те виждат ДБ и формацията на Мая Манолова, като последната по всички социологически проучвания е под чертата за влизане в парламента. Така на практика остава единствено Христо Иванов, който обаче е на опашката, едва шеста политическа сила.

Това, което обаче Василев и Петков спестяват е, че ИТН въобще не влиза в сметките им. Именно хората, които разкриха измамата на бившия канадец, явно не са желаните коалиционни партьори.

При конфигурацията, която социологическите проучвания дават, ГЕРБ е първа политическа сила, БСП и ПП си делят второто място, ИТН се нареждат след тях, следвани от ДПС, а на опашката се виждат ДБ. Вероятно укрилен, че ГЕРБ ще бъдат изолирани, дуото Василев/Петков вече се виждат заели местата си в Министерски съвет. Обаче дали два парламента не се провалиха именно заради същото поведине на ИТН, които наредиха министрите си не само преди да са спечелили, но и без да се съобразяват с никого. Е, явно и третите избори за тази година ще родят мъртво роденпарламент, ако съдим по изказванията на Асен Василев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети