Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев изгонил Тошко Йорданов от коалиционен съвет месеци пред падането на Кабинета „Петков“

Политика

Асен Василев изгонил Тошко Йорданов от коалиционен съвет месеци пред падането на Кабинета „Петков“

Асен Василев изгонил Тошко Йорданов от коалиционен съвет месеци пред падането на Кабинета Петков - Tribune.bg
Снимка:

Няколко месеца преди падането на Кабинета Петков през лятото на 2022 г. Асен Василев е обявил край на коалицията и е изгонил Тошко Йорданов от коалиционен съвет. Това стана ясно от разговор между Йорданов и лидера на ИТН Слави Трифонов, качен във Фейсбук. Скандалът се разразил заради номинацията на ИТН на Любомир Каримански за шеф на БНБ, която не била приета от ПП, а Кирил Петков грозно обидил финансиста.

Йорданов отказа да назове обидата, използвана за Каримански, но по времето на събитията, в медии се твърдеше, че Кирил Петков е казал: „Този корумпиран педе*аст няма как да бъде шеф на БНБ“.

„Обидно беше, излишно обидно беше като квалификации. И аз му казах, че ние нашите хора не си ги оттегляме, още повече когато отговарят на всички изисквания. И тогава Асен Василев – каза: Тогава разваляме коалицията, нямаш място на този коалиционен съвет, махай се, ние ще си обсъждаме изборите“, спомни си Йорданов.

По думите му, Корнелия Нинова и Христо Иванов са присъствали и останали втрещени от избухването, а Асен Василев продължил да го гони. Самият Йорданов решава да се скрие в тоалетната на МС, откъдето да се чуе с Трифонов и да му каже какво е станало, а Трифонов директно му казал да слиза при журналистите и да каже, че коалицията е приключила.

В крайна сметка това не се случва, а Йорданов се връща на съвета, където намира Василев „поуспокоен“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати