Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и доклада на АДФИ - много хубава стъпка

Политика

Асен Василев: Най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и доклада на АДФИ - много хубава стъпка

Асен Василев: Най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и доклада на АДФИ - много хубава стъпка - Tribune.bg
Снимка:

Василев не можа да каже защо премиерът Петков е бил разпитван

„Най-накрая се действа, което според мен е една много хубава стъпка. Тези действия, макар и късно, се радваме, че все пак се предприемат“, такъв коментар направи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в кулоарите на парламента по повод арестите на премиера Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на пресцентъра на Министерския съвет Севдалина Арнаудова.

„Като се гледа лицата, които са задържани, изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и по доклада на Агенция „Държавна финансова инспекция“ (АДФИ) от миналото лято. АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 милиона лева заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов“, посочи Василев

Той разказа, че това е било изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не са били предприети никакви действия да се защитят тези милиони на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една поне малка стъпка в тази посока, допълни вицепремиерът.

„Полицията си върши работата по закон. Няма унижени хора, няма изтекли кадри от пресцентъра на МВР. Има нормални полицейски действия и арест по законния ред“, каза още вицепремиерът.

Василев не можа да каже защо премиерът Кирил Петков е разпитван.

„За да има политическа чистка, трябва някое от тези лица да е във властта, а никое не е“, коментира още той.

„Хайде да си говорим за репресия“, повиши тон Василев на въпрос на журналистите „не е ли това репресия“.

„Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е репресия. Снощи имаше ли такива кадри - не, защото полицията си върши работата по закон“, каза той.

Той отрече твърденията, че се действа сега, за да се прикрие нещо друго, като например предоставянето на оръжия за Украйна.

„Какви оръжия? Не може един пирон да се даде от държавата без да се получи разрешение от Министерство на финансите, при нас няма заявления за даването на каквото и да било“, уточни още той по повод твърденията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони общественото внимание от възможността да предостави оръжия на Украйна.

Попитан дали ще има още арести, Василев отговори: „Това трябва да кажат МВР. Възможно е, ако са нарушили закона“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети