Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев не отстъпва, увеличение на полицейските заплати само след реформа

Политика

Асен Василев не отстъпва, увеличение на полицейските заплати само след реформа

Асен Василев не отстъпва, увеличение на полицейските заплати само след реформа - Tribune.bg
Снимка:

“Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”, заяви финансовият министър Асен Василев пред Нова телевизия.

Бъдеще на батерии, с които да се добива електричество и завод в България, където да се произвеждат. Това е един от новите енергийни проекти, който влиза в преработения План за възстановяване. Конкретният проект все още не е публикуван, но се предвижда инсталираните батерии да са с капацитет 6000 мегаватчаса.

„В света са изградени 20 такива завода. Не знам доколко е авантюра, по-скоро сме във вълната на ключова следваща технология. България има всички преимущества да стане основен играч и е добре да ги използваме”, заяви финансовият министър Асен Василев пред Нова телевизия.

„Планът вече върви към частични последни корекции. Текат дискусии и очакваме одобрение във формалната връзка. В плана е заложено 40% намаление на въглеродния отпечатък от въглища. Единственият ангажимент за затваряне на мощности, който сме поели, е да се затворят мощности, които не отговарят на тези изисквания”, обясни той.

Според финансовия министър е напълно реалистично проектите, заложени в плана, да бъдат изпълнени до 2026 г. А въпреки критиките на опозицията, че разходите, предвидени в бюджета, не могат да компенсират ефекта от инфлацията за потребителите и предложенията за намаляване на ДДС-то върху храните, държавата няма да отстъпва, категоричен е Асен Василев.

„Опозицията да реши какво иска. От една страна искаха да свием разходите с 6 млрд. и да стане нулев бюджетен дефицит, от друга искат да ги разширим с два милиарда, на база техните предложенията”, каза още министърът на финансите.

По повод протеста на полицаите Асен Василев коментира: „Отговорът го дадохме още при предварителните разговори. Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”, коментира Асен Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети