Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Не съм живял на „Чаталджа“. Въртят жълти новини

Политика

Асен Василев: Не съм живял на „Чаталджа“. Въртят жълти новини

Асен Василев: Не съм живял на Чаталджа. Въртят жълти новини - Tribune.bg
Снимка:

Финансовият министър се закани да съди журналист заради скандала с офшорната фирма

„Не съм живял на „Чаталджа“ – това е фалшива новина. Пуснах две прессъобщения, които казват първо, че от 2021 г аз не съм собственик на тази фирма. Второ – къщата е продадена през брокер и

всички видяхте нещата с тол управлението - вече стана ясно, че не се прилага ЗОП, а еднакви договори за всеки. Нашето правителство демонополизира пазара“, обясни финансовият министър Асен Василев във връзка с последните скандали покрай бившата му фирма и имота на столичната ул. „Чаталджа“ 3.

Финансовият министър заяви, че не е влизал в имота, откакто това не е офис на ПП, но не си спомни дата, но предположи септември миналата година. И прати журналистите да питат НСО, което го вози откакто е министър, на кой адрес го оставя.

Той не знаел как е намерен купувач за имота, те самите я купили през брокер, след като стоял година на пазара и с нужда от голям ремонт. През брокер е бил и продаден. Не познавал Станислава Арнаудова.

А за отношенията между бившите му бизнес партньори той коментира, че това касае две търговски дружества, които нямат отношение към него, те преценявали да да се съдят помежду си.

„Нямам отношение към въпросната фирма – нито към едната, нито към другата. Не мога да обяснявам за трети лица две години, след като съм продал тази фирма. Нямам никаква представа. Марио Сотиров последно съм говорил с него преди 6-7 месеца, нещо такова“, добави Василев.

Освен това финансовият министър се закани да съди журналиста Атанас Чобанов - заради лъжите, че притежава офшорка. Някога я е притежавал, но я продал. В Търговския регистър следващият купувач е трябвало да отрази промяната.

„Защо не е - не мога да кажа, но нямам отношение към въпросните фирми“, поясни той. „Не се чувствам атакуван. Всички български граждани виждат, че атаките срещу мен не са спирали“

Според него преди приемането на бюджета атаките били как държавата е фалирала и няма да се справят с дефицита и финансовите параметри.

„Атаките бяха по професионална линия, сега взеха да въртят жълти, измислени новини“, катерогичен бе Василев.

По темата с продажбата на Лорер той заяви, че не знае, но обясни как го е купил.

„Влязохме в сграда, която беше 1 година на пазара и никой не я беше купил и тя имаше нужда от ремонт. Взехме кредит за основния ремонт. Има оценки на банката. Лорер има предварителен договор“, обясни финансовият министър като поясни, че дали Лорер е трябвало да плати за вече ремонтиран апартамент трябва да се пита Марио Николов, който бил управител на фирмата.

„Колко е изгодно да купите сграда през 2020 г на 1000 евро от другата страна на „Дондуков“, която е в ремонт? И разбита?“, попита Василев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети