Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев не се извини на Мария Габриел, не можело да е премиер

Политика

Асен Василев не се извини на Мария Габриел, не можело да е премиер

Асен Василев не се извини на Мария Габриел, не можело да е премиер - Tribune.bg
Снимка:

„Ако Мария Габриел се е почуствала засегната от прилагателните в лично качество може и да ѝ се извиня, но в качеството ѝ на кандидат за министър -председател - не. Това, което тя направи е абсолютно недопустимо“.  Това заяви финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев пред bTV. Във вторник той каза, че „Мария Габриел вече не е част от решението, а част от проблема. Може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България“.

Мафиотско по думите му било, че е обявила състав на кабинет, който не е съгласуван. „Щеше да е честно да каже при президента, че съставът не е съгласуван. Тя го обяви с идеята, че съставът е съгласуван, приет. Това не е честно поведение към българските граждани“.

Той определи действията ѝ като липса на лидерски качества и възможност да запази хладнокръвие и да устои на натиск.

Асен Василев заяви, че те не били ставали от масата за преговори, за разлика от ГЕРБ-СДС. „Не разбрахме откъде дойде цялото това бързане. Конституцията даваше цяла седмица. Това, което се случи с този първи мандат, не можех да повярвам. Такова нещо не се беше случвало. Мария Габриел ще го изтегли ли този кабинет? Според мен Мария Габриел не може и не трябва да бъде премиер на България“, подчерта Асен Василев.

„Не зачеркнахме ние първия мандат. Първият мандат е невъзможен. Трябва да гледаме към втория мандат“, категоричен бе той. „Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще дойде при нас. В началото сме на абсолютно нови преговори“, уточни съпредседателят на ПП.

Асен Василев заяви, че президентът Румен Радев досега си е назначавал служебни кабинети като Луи XIV. Взимал свои служител от Президентството и го правел премиер.

Не е ясно дали по времето на Луи Велики (1638-1715) е имало служебни кабинети. Но той е крал на Франция и Навара в периода от 1643 г. до 1715 г. Управлението му започва, когато той е едва четиригодишен и продължава седемдесет и две години, три месеца и осемнадесет дни. Което го прави най-дългото документирано управление на европейски владетел.

Благодарение на интелигентността и проницателността, Луи XIV успява да избере най-подходящите кандидати за различните постове за управление. Например, с усилията на министъра на финансите Жан-Батист Колбер, френската хазна се обогатява все повече и повече всяка година. Търговията, икономиката, флотът и много други сфери процъфтявали активно. Освен това Франция е постигнала големи висоти в науката, значително изпреварвайки другите страни. При Луи XIV са издигнати цитадели, които днес са под закрилата на ЮНЕСКО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети