Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев обясни: BIRD показва, че фактите не са на почит в тази медия

Политика

Асен Василев обясни: BIRD показва, че фактите не са на почит в тази медия

Асен Василев обясни: BIRD показва, че фактите не са на почит в тази медия - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на финансите Асен Василев обясни, че няма нищо общо от 2021 година със сградата на ул. „Чаталчжа“ 3. Повод за публикацията му е материал в сайта Bird.bg, според които бивша фирма на Василев е продала скъп имот в центъра на София, за да избегне дългове.

В своята публикация финансовият министър разяснява, че няма нищо общо с фирмата и публикува снимки преди и след ремонта на въпросната сграда. В публикацията на сайта пише също и за участие на Василев и Даниел Лорер при продажбавата на винетки, като ги обвинява в корупционни схеми.

Bird.bg: Бивша фирма на Василев продала скъпи имоти в София, преди да се наложи да плаща дълг

Според Василев обаче това също не е вярно, тъй като през 2023 година, кабинетът Денков е премахнал монопола на ТОЛ-оператора, като са издадени лицензи на още две компании. В публикацията на Bird.bg пише също, че бившата фирма на Асен Василев с блокирани сметки заради иск от американски граждани за 5 милиона лева, на това финансовият министър разяснява, че няма нищо общо с фирмата „СТВ Консълтинг“ ЕООД от 2019 година.  

Ето какво обясни Асен Василев:  

НЕ БИЛИ КОМПЮТРИ, А КОМПОТИ

Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и да установи истината, а истината е:

Сградата на ул. „Чаталджа“ 3 е купена от фирма „СТВ Консълтинг“ ЕООД през 2019 г. за изграждане на офис на компанията.

Покупката е извършена с банков кредит в размер на 2,9 млн. лв. , който включва цената на имота (по оценка на банката) и средства за пълна реконструкция на сградата.

Реконструкцията е завършена през 2021 г.

През май 2021 г. излизам от фирмата и с това приключва моето участие в „СТВ Консълтинг“ ЕООД, което е видно и от Търговския регистър.

По информация от настоящия собственик на фирмата (която е и публична в Имотния регистър), офис сградата е продадена на 7 септември 2023 за 3,1 млн. лв. 

Със средства от сделката е погасен остатъкът от кредита за ипотеката на сградата в размер на 2,46 млн. лв. (информация, проверима в Кредитния регистър).

Сделката е извършена през брокерска агенция на пазарна цена и плащането е по банков път.

Не само, че не познавам купувача, но и смятам за абсурдно и злонамерено замесването на името ми в скалъпена история за нещо, което  се случва две години и половина след като съм излязъл от фирмата.

По повод купувача, ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше да установи, че лицензът на въпросния купувач на сградата за ТОЛ-системата е издаден през 2019 г., когато въобще не съм бил в политиката.

И за да сложа край и на тези спекулации припомням, че нашият кабинет през 2023 г.  за първи път премахна монопола на ТОЛ-оператора, като издаде лицензи на още две компании. И още две са в процес на интеграция.

Опитът от досегашното ми взаимодействие с БЪРД показва, че  фактите не са на почит в тази медия. И в този случай тя отново е източник на дезинформация. Оставям на вас да прецените дали това е обикновен непрофисионализъм или е част от политическа атака. 

Снимките са на сградата на „Чаталджа 3“ преди и след реконструкцията.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Асен Василев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети