Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Актуализираният бюджет е разчетен така, че да може да издържи януари и февруари

Политика

Асен Василев: Актуализираният бюджет е разчетен така, че да може да издържи януари и февруари

Снимка:

Парите в държавната хазна ще стигнат до приемането на новия бюджет, увери в кулоарите на парламента Асен Василев от „Продължаваме Промяната“/ПП/.

„Актуализираният бюджет е разчетен така, че да може да издържи януари и февруари, ако се наложи, преди приемането на нов бюджет, за да не настъпят катаклизми, да няма промяна в социалната подкрепа и в подкрепата за бизнеса“, категоричен е лидерът на ПП.

880 млн. лева бяха изтеглени още първото тримесечие, но това ниво на финансиране е заложено, за да могат да се покрият заложените разходи. Това е заложено още 2020 г. за Бюджет 2021. Тези средства стигат. Ако погледнете последните отчети от ноември, бюджетът все още е на плюс. 

Асен Василев, който се смята, че ще оглави финансовото министерство, коментира още, че теглене на нови кредити трябва да се прави само след внимателен анализ.

Той уточни, че все още не са приключили преговорите за проектосъстав на правителството и структура на Министерски съвет. Когато това нещо се разпише в коалиционно споразумение, ще го обявим пред всички медии. Всичко преди това са спекулации, каза Василев.   


Топ новини

виж още

Актуална тема