Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев предаде щафетата – оставял държавата с по-стабилни финанси

Политика

Асен Василев предаде щафетата – оставял държавата с по-стабилни финанси

Асен Василев предаде щафетата – оставял държавата с по-стабилни финанси - Tribune.bg
Снимка:

Асен Василев предаде поста в министерството на финансите на Росица Велкова. Пред журналистите досегашният министър изтикна качестава на насленика си и се похвали:

„Oставяме финансите на държавата в много добро състояние. Бюджетният излишък е 1, 2 млрд. лева. Има над 8, 5 млрд лева в хазната. Ще станем 15-тата държава, която ще получи пари по Плана за възстановяване. Искането за плащане е над 2, 5 млрд лева и може да се изпрати тази или следващата седмица”, заяви Василев.  

Той заяви доволство, че са вдигнати пенсиите, „без това да се отрази на дефицита”. „Дългът е с 2 млрд по-малко”, „успял да покаже, че може да се направи широка социална програма, въпреки критики, че бюджетът бил разточителен”.

Новата министърка от своя страна заяви основна задача е да осигури средства за изборите, ще работи върху усилията върху изпълнението на тазгодишния бюджет, събиране на приходите и ще състави базов бюджет за 2023 година, „което да е база за следващото редовно правителство”.    

Росица Велкова – Желева обеща да продължи плана за въвеждане на еврото. Тя заяви, че няма критики към предшественика си и ще работата работата в екип. 

Журналистът Илиана Беновска подари на Асен Василев, който с неохота прие подаръка, но го остави на масата пред себе си.

КадърКадър


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети